I Manchester Uniteds kamp i dag mod Crystal Palace har spillerne ikke andet at spille for end æren og med en vigtig Europa League-finale mod Ajax i midtugen, har træner Jose Mourinho valgt at sparre størstedelen af de vigtigste spillere, og det er resulteret i den yngste United-startopstilling nogensinde.

Af David Paris

Manchester United er sikre på Premier Leagues sjette plads og har derfor intet at spille for i sæsonens sidste kamp, mod Crystal Palace på Old Trafford. På trods af den skuffende sjetteplads har træner Jose Mourinho alligevel leveret varen og med en sejr i Europa League-finalen mod Ajax på onsdag kan klubben løfte ét trofæ mere end de fleste andre hold i denne sæson og samtidig sikre sig Champions League-fodbold i næste sæson.

På grund af dette, har portugisiske Mourinho, der tidligere har trænet blandt andet Chelsea og Real Madrid, valgt at sparre de vigtigste profiler på holdet fra den røde del af Manchester og det har betydet pladser til yngre og uprøvede kræfter i startopstillingen. Faktisk er gennemsnitsalderen på de startende 11 spillere på banen i dag 22 år og 284 dage.

Wayne Rooney er den ældste på banen med sine 31 år, mens spillere som Timothy Fosu-Mensah, Demetri Mitchell og målmand Joel Pereira alle starter inde til fordel som rutinerede kræfter som f.eks. Daley Blind, Michael Carrick og Zlatan Ibrahimovic.

Holdet er:

Målmand: Joel Pereira (20 år)

Venstre back: Demetri Mitchell (20 år)

Højre back: Timothy Fosu-Mensah (19 år)

Midterforsvarer: Phil Jones (25 år) og Eric Bailly (23 år)

Central midtbane: Paul Pogba (24 år) og Axel Tuanzebe (19 år)

Højre kant: Scott McTominay (20 år)

Venstre kant: Jesse Lingard (24 år)

Offensiv midtbane: Josh Harrop (20 år)

Angriber: Wayne Rooney (31 år)

Selvom ovenstående hold er det yngste hold nogensinde for Manchester United i Premier League, er det stadig to år og 143 dage ældre end det Ajax-mandskab, som holdet skal møde på onsdag.

På bænken har The Red Devils, som holdet også kaldes, unge spillere som Matthe Willock, Kieran O’Hara, Angel Gomes og Zachary Dearnly.