José Mourinho har aldrig tabt på hjemmebane på en søndag i Premier League – det er gode nyheder for Manchester United forud for opgøret med rækkens førerhold fra Manchester City denne weekend.

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Mourinho stod første gang i spidsen for et Premier League-hold på en søndag på hjemmebane med Chelsea mod Manchester United i august 2004 – her blev det til en 1-0 sejr over hans nuværende arbejdsgiver.

Overordnet set har han haft 34 søndagskampe på eget græs. Heraf er de 22 af dem sejre, og de resterende 12 er uafgjorte – med 57 mål og 17 indkasserede. En imponerende statistik.

To af disse sejre og en enkelt uafgjort skete mod de kommende modstandere fra Manchester City. Det skete, da Mourinho stod i spidsen for Chelsea i 2004, 2006 og 2013.

Intet hold har scoret mere end to mål mod et Mourinho-hold, når de har været på søndags-besøg. Birmingham City er det eneste hold, der har formået at score to gange i deres 3-2 nederlag i 2007.

Mourinho-stimen fortsætter

Mourinho spillede i sidste uafgjort hele 15 gange. De fire af disse skete på hjemmebane på en søndag, mens de andre tre hjemmekampe på en søndag i sidste sæson resulterede i tre point.

I denne sæson har United vundet begge deres søndagsopgør på Old Trafford med to gange 4-0. Det skete mod West Ham og Everton.

Mens Mourinho vil forsøge at forlænge den imponerende række af kampe, hvor han er ubesejret på eget græs, vil City forsøge at forlænge den form, som Pep Guardiolas mandskab i øjeblikket har. Hele 13 vundne kampe i træk i Premier League er det blevet til.

Men på trods af Citys dominans i denne sæson, er deres marginer blevet mindre og mindre i de seneste par uger. De sidste tre kampe er blevet vundet med sene, kampvindende mål.

Vil Mourinho bevare sin ubesejrede stime. Eller vil Guardiola besejre United og dermed bryde en rekord i Premier League med 14 sejre i træk? Kun én stime vil blive forlænget ved slutfløjt på søndag.