Sommeren er så småt ved at være ovre. Sommerens transfervindue lukkede for cirka to uger siden og der er blevet handlet spillere på kryds og tværs. De er alle ved at falde på plads i deres nye klubber, mens sælger-klubben nu råder over mange millioner kroner fra salget.

Af David Paris 

Der er sammenlagt blevet handlet for over 100 milliarder danske kroner, dog er der nogen spillere, der har kostet lige i overkanten af, hvad de i virkeligheden er værd. I hvert fald hvis man spørger organisationen CIES Footballer Observatory, som er et internationalt firma, der udregner markedsværdier på fodboldspillere – akkurat som det tyske Transfermarkt.com.

For cirka 10 dage siden udgav de en rapport, der placerer de 20 spillere, der i sommerens transfermarked er blevet handlet for en kæmpe stor overpris.12 af de 20 spillere, er på kontrakt i enten Chelsea og Manchester United fra den engelske Premier League.

Købet af Gonzalo Higuain til Juventus fra Napoli for 670 millioner danske kroner topper listen, fordi den argentinske angriber, ifølge CIES, kun er vurderet til at være i omegnen af 500 millioner kroner værd. Med noget hurtig hovedregning giver det en overpris på 170 millioner kroner, som de italienske mestre har betalt for den 28-årige tidligere Real Madrid-spiller, hvilket som sagt er nok til at give ham førstepladsen på listen.

Derudover er Eric Bailly, David Luiz, Marcos Alonso, Paul Pogba og Michy Batshuayi også at finde på listen, som du kan se herunder:

screen-shot-2016-09-05-at-15-59-16