Det er ét stort udskillelsesløb, der det seneste år – måske mere halve år- der har stået på blandt de mange landsholdsaktuelle spillere i international fodbold. Men på målmandsposten er konkurrencen bare ekstra hård.

Det er ingen hemmelighed, at England har haft nogle problemer med at levere tilstrækkelige resultater, når det kommer til landsholdet. Men de har aldrig rigtigt manglet ordentlige målmænd.

I de seneste par slutrunder har det som oftest være englænderen Joe Hart, der har vogtet buret for landsholdet – men sådan bliver det måske ikke denne sommer.

Flere meder skriver nemlig, at West Ham keeperen har fået at vide, at han kommer til at se VM-slutrunden fra sofaen – eller fra bænken.

 

 (Photo by TF-Images/Getty Images)

Det betyder, at landstræner, Gareth Southgate, må have nogle andre keepere i spil til førstevalget til sommer. En af dem, der er i spil til at komme med i stedet for Joe Hart er Burnleys Nick Pope, der har været i fin form for klubben i denne sæson. Han er blevet udnævnt til årets spiller  i Burnley, har holdt 11 clean sheets og lavet 114 redninger i løbet af sæsonen i Premier League.

 

Det er dog næsten helt sikker, at de to unge Jack Butland og Jordan Pickford kommer til at kæmpe om at være 1. keepere i Rusland til sommer. Butland har været særdeles imponerende i denne sæson, og han skal nok oppe sig en smule mere, hvis han ønsker at skifte klub, efter Stoke netop er rykket ned.

Ben Foster har dog også været i god form på det seneste. Ham og West Brom er dog også rykket ned, men han har stadig muligheden for at være en del af Southgates 23-mands trup til sommer.

Hart, der netop er fyldt 31 år, kommer dog ikke til at være med i planerne til sommer. Han er for dårlig til Pep Guardiola, hvorfor han først var udlejet til Torino i Serie A og dernæst West Ham i Premier League.