Ja, du læste rigtigt. Den tidligere argentinske landsholdsspiller er meget tæt på at kunne offentliggøre, at han stiller op til præsidentvalg et i den sydamerikanske stat til næste år. 

Den argentinske VM vinder Diego Maradona har tidligere på ugen udtrykt et ønske om at blive en del af politik i sit hjemland. Han overvejer i skrivende stund at tilbyde sig selv som vice præsident for den nuværende leder af landet, Cristian Fernandez de Kirchner.

Maradona har opnået legendarisk status i Argentina og for sin klub, Napoli. Her var han storspillende i 1980’erne og 1990’erne. Nu vil han gøre comeback i medierne når der er præsidentvalg i 2019.

 (Photo by Pier Marco Tacca/Getty Images)

Maradona måske en del af regeringen

Maradon har i avisen Clarin kritiseret den nuværende argentinske regering, der bliver ledet af den tidligere sportschef i Mauricio Macri. Maradona slår i samme interview fast, at han er blevet opfordret til at gå ind i politik af den tidligere cubanske leder, Fidel Castro.

“Jeg går efter at være sammen med hende, Cristina. Fidel Castro fortæller mig, at jeg skal dedikere mig selv til politik – og det er Cristina  jeg vælger. ” slog han fast forud for præsidentvalget.

Involveringen i politik har faktisk ført til, at han har udtrykt sig offentligt om både Donald Trump og Kim Jong-un. Han slår fast, at han ikke er bange for nogle af dem, og at de ikke kan true ham på noget tidspunkt.

“Jeg ser folk, der lider og jeg kan ikke se nogen ende på det. Hvor meget mere vil regeringen stjæle fra befolkningen? De jagter os, Macri og alle hans magtfulde venner. De skal ikke have de penge og den magt de vil have. “

Kirchner er blevet spået endnu en præsident periode. Dog står hun overfor seriøse anklager om korruption. Maradona er lige nu manager for klubben Dorados De Sinaloa i den næstbedste mexicanske række.