PSG  har netop sikret sig endnu et trofæ til det ellers meget prangende trofæ skab de har stående i den franske hovedstad. Det sker efter de i går vandt 3-1 over Monaco i den franske pokalturneringsfinale. 

AF KRISTIAN PARIS

Med på parisernes hold var brasilianske Dani Alves, der med pokalen i hus, sætter en meget vild rekord. Han bliver nemlig med sejren den mest trofæ vindende fodboldspiller i fodboldens historie.

Flere medier skriver, at den aldrende forsvarsspiller har vundet imponerende 36 trofæer i hele sin professionelle karriere – flere end hvad de fleste overhovedet drømmer om at vinde.
Blandt de mange pokaler og triumfer er blandt andre tre CL-titler, seks La Liga mesterskaber, en Serie A titel og 12 hjemlige pokalturneringer i de lande han nu har spillet i, altså Spanien, Frankrig, Italien og Brasiliens pokalturnering.

 (Photo by Ira L. Black/Corbis via Getty Images)

Den 34-årige spiller begyndte sin karriere i hjemlandet Brasilien, hvor han hurtigt blev en god ungdomsspiller i Bahia. Han skiftede dog hurtigt til Sevilla i 2002 og efter at have imponeret hos dem blev han købt af storholdet Barcelona tilbage i 2008 – dengang de rigtig havde deres storhedstid. I sin tid i det catalonske har han arbejdet sig op som en af verdens mest respekterede og bedste backs i moderne fodbold.

Efter otte sæson med masser af titler på bordet skiftede han til Juventus, hvor han tilbragte kun én sæson, alligevel blev det dog til både Serie A og Coppa Italia på CV’et. Siden hen skiftede han til PSG i sommers og nu har han altså vundet den første titel med sin nye klub – og den en meget mindeværdig en af slagsen.

Næste gang Pariserne er i kamp er på fredag, hvor de møder Saint Etienne på udebane i en helt almindelig Ligue 1 liga kamp.