FARUM, DENMARK – JULY 29: Nikolai Baden Frederiksen of FC Nordsjalland $acx$ the Danish Superliga match between FC Nordsjalland and Vendsyssel FF at Right to Dream Park on July 29, 2018 in Farum, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

FC Nordsjælland har gjort det igen. Solgt et af deres talenter til en stor klub i Europa. Denne gang drejer det sig om Nikolai Baden Frederiksen, der skifter til italienske Juventus.

Hos FC Nordsjælland er en af fundamenterne og kerneværdierne i klubbens kultur, at man har et godt ungdomsakademi. Og gang på gang, sæson efter sæson, lykkes det Farum-klubben at indkassere millioner af kroner på unge, men alligevel erfarne spillere.

Efter blot seks kampe i Superligaen, hvor det er blevet til tre mål, er Frederiksen nu fortid hos FCN.

Direktør: Ikke en del af strategien

Og selvom det ikke er en del af strategien hos klubben at sælge, før den givne spiller har etableret sig i Superligaen, er det nu alligevel kommet på tale.

– Det er ikke en del af vores strategi og planlægning at lade vores egne talenter flyve fra reden før, de har prøvet kræfter med, og etableret sig i, Superligaen og dermed udviklet sig tættere på deres fulde potentiale. Og derfor har vi flere gange før stået fast på det, uanset hvilke økonomiske muligheder og interesser, der har været på bordet og trukket den anden vej.

– Men vi vil heller ikke stå i vejen for en hel unik mulighed for en ung mand, der har været igennem vores akademi, til at få opfyldt en drøm. Juventus er en ”once in a lifetime” mulighed og en drøm for alle fodboldspillere. Juventus har ageret meget professionelt i hele dette forløb. Samtidig ved vi, at de har fulgt Nikolai gennem længere tid og ved, hvad de vil have og får. Og derfor er vi endt med at takke ja til det, vi anser som et fornuftigt tilbud i dette tilfælde, selvom vi gerne så ”Futte” blive hos os og for alvor slå igennem på Right to Dream Park, som så mange af hans venner på akademiet har gjort før ham, siger direktør i FC Nordsjælland, Søren Kristensen, til klubbens hjemmeside.

I første omgang tildeles Nikolai Baden Frederiksen en plads på Juventus’ U23-hold. Han har fået fire år i den stribede trøje.