Den franske fløjspiller Antoine Griezmann har de seneste par sæsoner været blandt de farligste offensivspillere i Europa. Men han har gennem flere år fastholdt, at han ikke ville skifte klub. Altså han har bevidst fravalgt klubber som Real Madrid, Juventus og Manchester City for at spille for Atletico Madrid.

Det har hele tiden været et spørgsmål om tid. Tid i forhold til, hvornår han skulle skifte arbejdsgiver. Og nu er det altså på plads. Antoine Griezmann bliver ny Barcelona-spiller pr. 1 juli 2019. Og den aftale kommer til at koste 27-årige Antoine Griezmann penge. Mange penge. Det skriver medierne Goal.com og SoccerLink.

Atletico Madrid-spilleren kan lige nu hæve 171 millioner kroner om året. Men det beløb kommer altså til at falde drastigt. I hvert fald, hvis man skal tro flere kilder. Hos den catalanske storklub står Griezmann nemlig kun til at kunne se 126 millioner kroner gå ind om året på kontoen i banken. Det er altså en betydelig lønnedgang. Og det kan tolkes på flere forskellige måder.

Det skal dog nævnes, at han står til at få en bonus i million-klassen, såfremt holdet vinder Champions League i næste sæson.

Flere forskellige måder at tolke Antoine Griezmann på

Udmeldingen om, at Griezmann går hvad der svarer til 50 millioner kroner om året ned i løn kan tolkes på flere måder. I en fodboldverden, hvor mange penge er blevet et kriterium for sportslig succes, er det positivt at se, at en topspiller som Griezmann går et trin ned i løn for at gå et sportsligt op. Det giver os andre, passive tilskuerer en ide om, at der stadig er noble mennesker tilbage i fodboldverden. Og at alle dagsordner og drivkrafter, ikke altid er penge. Der er andet. Og det beviser Griezmann.