Af Anders Lang Jensen

Inden denne sæson havde Manchester United sat barren meget højt. Store indkøb, ny manager og i det hele taget mere tro på tingene. Økonomisk har de store klubber brug for præmiepenge, og ved Champions League-deltagelse står man godt stillet økonomisk. Men misser man den, ja så er der helt andre boller på suppen.

Photo by Michael Regan/Getty Images

Ifølge Daily Mail står holdet på Old Trafford til at miste £85m, hvis det ikke lykkes Mourinho og co. at kvalificere sig til det eftertragtede gruppespil og UEFA Champions League. I øjeblikket er United placeret på en skuffende 6. plads, eftersom man inden sæsonen havde en målsætning om at vinde Premier League-trofæet.

Bl.a. med deres historisk store aftale med Adidas om trøjemærke kan koste United. I aftalen med tøjgiganten er der angivet at 2 sæsoner i træk uden Champions League-fodbold på menuen, så bliver der skåret 30% af aftalen væk i indtægt.

Udover det vil man miste svimlende £60m i TV-indtægter uden Champions League på drømmenes teater. Så mon ikke Mourinho satser på at buldre videre i den engelske liga og kapre en top 4-placering.