Vincent Kompany har været længe ude med skade, og det fortsætter.

Manuel Pellegrini siger at der ihvertfald går en måned, før Vincent er tilbage på førsteholdet.

Den belgiske midterforsvar har haft en lårskade siden Boxing Day, men det er ikke blevet godt endnu. Vincent Kompany forlod banen mod Sunderland efter bare ni minutter. Manchester City har siden haft en slingrende form, med to sejre i de sidste fem kampe.

Manuel Pellegrinis tropper har det svært uden Kompany (Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Manuel Pellegrinis tropper har det svært uden Kompany  (Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Manuel Pellegrinis tropper har det svært uden Kompany (Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Manuel Pellegrini fortæller følgende til Independent:

“Vincent har mindst to eller tre uger tilbage, før han er klar til at spille med holdet. Når så Vincent har arbejdet med holdet, venter vi ihvertfald en uge før vi sætter ham i spil”

Alle har set hvor usikkert Manchester City forsvaret er uden Vincent Kompany, nu bliver de så nødt til at undvære ham i flere uger. Mon City kan få nogle point med fra deres opgør, eller forsætter den slingrende form.

Statistik:

Med Kompany på banen: Manchester City har med Vincent Kompany på banen spillet 9 kampe denne sæson, hvor City har vundet 78% af kampene. Samtidig har Manchester City i gennemsnit fået 2.5 point pr. kamp, Vincent Kompany og Manchester City har kun lukket to mål ind i de 9 kampe, og haft syv clean sheets.

Uden Kompany på banen: Uden Vincent Kompany har Manchester City spillet 14 kampe, kun vundet 43% af kampene, og i gennemsnittet kun fået 1.5 point pr. kamp. Manchester City har kun fået tre clean sheets, og de har lukket hele 21 mål ind i de 14 kampe.

Man kan tydeligt se at Manchester City mangler en rigtig leder i forsvaret.

Læs også: Enrique:”Jeg forventer at Neymar fornyer sin kontrakt, og bliver her hos Barcelona”