Liverpool er sensationalt kommet i semifinalen i verdens fineste klubturnering: Champions League. Semifinalen spilles over to kampe, og det første opgør fandt sted i midtugen på Anfield. Her trak hjemmeholdet, Liverpool, sig sejrrigt ud af kampen med en 5-2.

Returopgøret er i næste uge og der skal Roma vinde med 3-0 eller mere, hvis de vil have en chance for at avancere videre i turneringen. Det bliver enormt svært og flere medier og bettingsider har allerede udråbt The Reds, som Liverpool også kaldes, til favoritter i kampen. I det første opgør var Liverpool foran med 5-0 indtil der var cirka otte minutter af kampen. Så nettede den italienske hovedstadsklub og gav dem selv et lidt bedre udgangspunkt forud for returkamp på eget græs.

Van Dijk er hurtigt blevet en fast bestanddel af Liverpools startende 11 på banen. Dog kan dumme og unødvendige mål stadig nage ham. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Og netop de to mål, er noget, der nærer Liverpool-forsvarer Virgil van Dijk, der i januars transfervindue kom til klubben fra en anførerrolle i Southampton i den nederste halvdel i Premier League. Han mener ikke, at de to mål var nødvendige og han slår fast, at de sagtes kunne have være undgået. Men når man er foran med fem mål i en Champions League-semifinale og der kun er få minutter tilbage, så kan det, selvom man er professionel fodboldspiller, være svært at holde begejstringen nede og så svækkes der uheldigvis lidt på koncentrationen.

Virgil van Dijk siger i et interview med det engelske medie Goal.com følgende om de to Roma-mål:

“De to mål plager mig stadig. Jeg tænker stadig på dem. Vi har stadig et godt udgangspunkt, men det kunne have været endnu bedre. Jeg ved godt, at man stadig skal være glad for en sejr på 5-2, men alligevel synes jeg, at vi kunne have gjort det endnu bedre. Kampen taget i betragtning og deres chancer, så skulle de aldrig nogensinde have scoret to mål.”