Liverpools Virgil van Dijk er moderne fodbolds bedste bud på en forsvarsspiller der kan vinde Ballon d’Or i år. 

Han har spillet 72 kampe, hvoraf 39 af dem var clean sheets. Derudover har han lavet syv mål, fire assists og nu også vundet Champions League. Der er meget lidt man ellers kan sige om van Dijk. Hans statistik taler for sig selv.

Der er ingen tvivl om, at han har spillet en uundværlig rolle for Liverpool i denne sæson. Derfor er det måske også meget fortjent, hvis han får prisen, der anerkender ham som verdens bedste fodboldspiller? Eller hvad? Er der måske andre kandidater.

Han skiftede til Liverpool så sent som i januar 2018 – det vil sige det er knap halvandet år siden. Han blev verdens dyreste forsvarsspiller, da han kostede 750 millioner kroner.

Van Dijk siger selv følgende om det måske at kunne vinde Ballon d’Or som den første forsvarsspiller siden Cannavaro: “Jeg synes, at Messi er den bedste spiller i verden. Han skulle vinde Ballon d’Or, så jeg ikke tænker på det. Hvis jeg vinder tager jeg naturligvis i mod den, men Messi skulle vinde. Han er den bedste i verden uanset om han er i finalen eller ej.  slog hollænderen fast.

Sidste gang en forsvarsspiller løftede trofæet var af Fabio Cannavaro tilbage i 2006. Ellers er det primært Cristiano Ronaldo og Messi, der har stået på toppen af podiet. Dog var det sidste år Real Madrids Luka Modric, der løb med titlen.

Hvis vi dog lige sammenligner Cannavaros Ballon d’Or vindende sæson med Virgil van Dijks nuværende så tallene som følger. Cannavaro sluttede i 05/06 sæsonen som nummer to med Real Madrid i La Liga. Han lukkede 40 mål ind og klubben røg ud i 16-dels finalen til finalisterne fra Arsenal.

Liverpool og Dijk er også blevet nummer to i Premier League. Dog har de kun lukket 22 mål ind. Det taler jo helt sikkert van Dijks vej.

Cannavaro var dog anfører på det italienske landshold, der blev verdensmestre i 2006. Det taler jo helt sikkert hans vej.