Den er endelig her. VM 2018. Slutrunden er endelig her. Vi glæder os – torsdag går det løs og vi kan næste ikke vente. Der er 32 nationer med og der skal findes én vinder. Én vinder – det næsten ikke til at tro, for hvem bliver det? Ingen kan forudsige noget, men vi vil alligevel forsøge at give dig fodboldspillerens bud på, hvilke nationer, der kommer til at klare sig godt – og mindre godt.

Og det er netop, hvad denne artikel handler om. Vi rangere nationerne fra en plads fra 32 til 16.pladsen. Er Danmark med i den øverste halvdel og hvem tror vi er slutrundens absolut ringeste mandskab. Velkommen VM 2018. Vi er klar!

32. Panama

Vi er sikre på, at Panama virkelig er klar på VM 2018. Det er faktisk slet ikke i tvivl om. Det er dog bare ærgerligt at de ikke er så gode, som deres entusiasme ellers tyder på. Ingen har høje forventninger til dem og derfor kan de også kun overraske. Ikke sandt?

Træner Hernan Dario siger: “Jeg synes at vi har haft en god slutrunden, hvis vi går ud og spiller med respekt for os selv og yder det bedste. Hvis vi taber så er det fint, men vi vil ikke ud og ligne lort. ” Og det bliver måske slutrundens dårligste holds mission: tab ikke med tenniscifre

31. Saudi Arabien

Træneren for Saudi Arabien, Antonio Pizzi har faktisk erfaring i at vinde store turneringer. Han ført Chile til sejr i Copa America i 2016, men trods af dette, så kommer han formentlig ikke langt med det mellemøstlige land.

Lad os være ærlige: Saudi Arabien har ikke chance. Også selvom de har angriberen Mohammad al-Sahlawi, der har scoret over 100 mål for sin klub Al-Nassr og som flere gange har været rygtet til Europa. 

30. Japan

Det måske lid en overraskelse at Japan er at finde så langt nede på listen. De fleste kan vel nok huske et japansk landshold, der sendte Danmark ud af turneringen tilbage i 2010 og som faktisk nåede til ottendelsfinalen. Det har dog ikke set godt ud i forberedelsen – 2-0 til både Ghana og Schweiz og så har spillet på banen heller ikke været imponerende. Vi spår jer bedre chancer næste gang!

29. Tunesien

Tunesien spår vi ikke store chancer. Og slet ikke når de er uden landets helt store stjerne Youssef Msakni. Han er ude pga en skade og det er en katastrofe. Forestil dig Wales uden Bale. Det er det sammen for Tunesien i denne situation. Det afrikanske land skal sætte deres lid til et godt solidt forsvar, hurtige omstillinger og en og portion held. Meget held. Måske så meget “jeg-vinder-lige-1-million-på-dette-skrabe-lod-til-en-tyver”-held.

I hvert fald: Held og lykke.

28. Iran

Træner Carlos Queiroz har flere gange været tæt på at forlade sit job som landstræner for Iran, men hver gang har han refereret til sine spilleres attitude og hårde arbejdsmoral som årsag til at han ikke gik på pension. Og det netop det, som Iran skal ud og vise.

De iranske spillere ved, at de ikke kan fejle. Deres træner har tillid til dem – og elsker dem, og det er måske vigtigere end en god præstation til VM. Hmm måske ikke, men så skal de ikke været helt kede af det, hvis de bliver spillet ud af banen. Og hey: De slog Litauen i en træningskamp med 1-. TILLYKKE.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side