Lodtrækningen til de forskellige grupper i VM finder sted i Moskva fredag den 1. december. FIFA er vært for lodtrækningen til grupperne til VM i 2018, som finder sted mellem den 15. juni og den 16. juli i Rusland.

Der er i alt 32 landshold, som skal udtrækkes, som hver især udtrækkes af otte legender, til hver gruppe.

Hvad behøves du egentlig at vide? Fodboldspilleren.dk kan hjælpe dig på vej.

1) Hvornår og hvor er lodtrækningen?

Ceremonien finder sted klokken 18.00 lokal tid i Moskva, hvilket vil sige klokken 16.00 i Danmark. Den vil finde sted på Kremlin-paladset foran 6.000 tilskuere.

2) Hvem er med til at udtrække grupperne?

Den pensionerede engelske fodboldspiller, Gary Lineker, som vandt den Gyldne Støvle ved VM i Mexico i 1986, vil være lederen af ceremonien, og vil være vært for hele showet sammen med den russiske sportsjournalist, Maria Komandnaya.

Derudover vil legender som Diego Maradona, Cafu, Carles Puyol, Laurent Blanc, Gordon Banks, Fabio Cannavaro, Nikita Simonyan og Diego Forlan lægge hænder på boldene i de forskellige skåle.

3) Hvad med seedningen?

Verdensranglisten fra oktober 2017 vil blive brugt til at fordele holdene i de fire skåle. Værtsnationen Rusland, Tyskland, Brasilien, Portugal, Argentina, Belgien, Polen og Frankrig vil være i den første skål.

Spanien vil være at finde i skål nummer to, sammen med England, Peru, Schweiz, Colombia, Mexico, Uruguay og Kroatien.

I skål nummer tre finder vi Danmark, Island, Costa Rica, Sverige, Tunesien, Egypten, Senegal og Iran.

I den fjerde og sidste skål, finder vi landshold som Serbien, Nigeria, Australien, Japan, Marokko, Panama, Sydkorea og Saudi-Arabien.

4) Hvordan vil lodtrækningen foregå?

De fire skål vil blive tyndet ud i takt med, at de otte landshold bliver placeret i hver af de otte grupper, som indeholder fire hold hver (gruppe A-H).

Rusland, som værtsnation, vil gå direkte ind i gruppe A, som det første hold. De andre syv hold i skålen bliver derefter placeret først i de andre grupper, fra B til H, mens de resterende skåle (fra skål 2, 3 og 4) vil blive udtrukket i rækkefølge.

I henhold til normal procedure, vil en bold fra skålen med hold i, og en anden fra skålen indeholdende grupper blive udtrukket, som samtidigt bestemmer positionen som det udtrukne hold vil få i gruppen.

Med undtagelse af UEFA, som har flest kvalificere landshold med otte, kan ingen gruppe have mere end to hold fra samme konføderation, altså kontinenternes fodboldforbund.

5) Hvor kan jeg følge lodtrækningen?

I Danmark kan lodtrækningen følges på DR1 fra klokken 15.45, mens vi naturligvis også vil være aktive på Twitter. @Fodboldspilleren