VM i fodbold bliver aldrig det samme igen. Det tør vi godt garantere. Markant ændring er nemlig på vej, efter den tirsdag blev vedtaget i Zürich.

Foto: REUTERS/Jorge Silva

Foto: REUTERS/Jorge Silva

af: Emil Plovgaard

Strukturen ændres nemlig fra at indeholde 32 hold til at indeholde 48 hold. Dermed skabes der bedre muligheder for de små nationer, der nu får nemmere ved at kvalificere sig.

Ikke siden VM i 1998 er der blevet foretaget ændringer, og ændringerne vil altså træde i kraft til VM i 2026, hvor der kommer til at være 16 grupper med tre lande i hver.

Gianni Infantino, der i februar blev valgt til at tage over efter den skandalesøgende Sepp Blatter, lovede i sin kampagne til valget, at han ville ændre VM i fodbold markant. Og det har han altså nu gjort.

Først lød Infantinos forslag på at udvide til 40 hold, men otte hold er altså senere blevet tilføjet i den markante ændring.

VM i 2014 regnes at mange for at være det bedste VM i FIFAs historie. Mange chokerende resultater, dramatik i sidste minut og imponerende individuelle præstationer.

Det første VM nogensinde blev afholdt i Uruguay, og bestod af 13 hold, hvor der blev spillet 17 kampe i alt.

16 hold tog del i turneringen fra 1934. Otte hold blev så yderligere tilføjet fra og med 1982, og til sidst altså også otte i 1998.