Det var noget af et chok, der løb gennem hele Europa, for den sags skyld hele verden, da det ikke lykkedes Italien at kvalificere sig til VM næste sommer 2018 i Rusland. 

AF KRISTIAN PARIS

Italien skulle blot komme bedst ud af to opgør mod vores skandinaviske naboer, Sverige, før de kunne være deltagende til endnu en slutrunde af VM, hvor alle verdens bedste lande møder hinanden.

Ikke siden 1958 haren VM-slutrunde været ude italienerne, der dog også har vundet turneringen en håndfuld gange. Men denne gang må vi undvære dem, og det får med sikkerhed konsekvenser.

En af dem er naturligvis oplagte: at fyre træneren og andet fra staben omkring holdet.
Og selvom ingen italienske medier endnu ikke har rygtet om en mulig fyring tør vi godt tro på, at den nuværende cheftræner Gian Piero Ventura  ikke holder længe.

Det fører frem til det næste? Hvem bliver så landstræner for den fodboldglade nation?

Jo, vi har såmænd svaret – Det bliver den tidligere Real Madrid, Bayern München og PSG træner, Carlo Ancelotti.

MADRID, SPAIN – MAY 22: Head coach Carlo Ancelotti of Real Madrid attends a press conference at Valdebebas training ground on May 22, 2015 in Madrid, Spain. (Photo by Angel Martinez/Real Madrid via Getty Images)

Det bygger vi på, at den tyske fodbold journalist, Christian Falk, fra das BILD, skriver på Twitter, at Ancelotti lige nu snakker med repræsentanter fra Italiens fodboldforbund om en mulig aftale mellem de to parter.

Ancelotti har været arbejdsløs siden september dette år. Han blev nemlig fyret i den sydtyske storklub, Bayern München.

Ancelotti selv er en meget populær skikkelse i sit hjemland. Den italienske avis Gazetta dello Sport, har oprettet en meningsmåling, hvor 70 % af de adspurgte svarer, at de ville være tilfredse med at have den erfarne manager i spidsen for nationens landshold.
Ancelotti har trods alt vundet titler i både England, Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig.