Lørdag nat kvalificerede Mexico sig som den femte nation til VM i Rusland næste sommer efter en 1-0 sejr over Panama.

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Mexico slutter sig til de i forvejen fire kvalificerede nationer: Japan, Iran, Brasilien og Rusland, som allerede er klar til VM næste sommer. Sidstnævnte er værtsnation, og derfor automatisk kvalificeret.

ANDRE LÆSER OGSÅ: Ny Bayern-stjerne: Disse to har imponeret mig mest

Foruden de fem kan Tyskland slutte sig til en af de kvalificerede nationer, når de mandag møder Norge på hjemmebane. Såfremt tyskerne skal kvalificere sig, må Nordirland heller ikke få tre point mod Tjekkiet.

I morgen søndag kan Belgien også sikre sig en plads til VM, hvis de slår Grækenland på udebane. Det sker efter nogle imponerende præstationer, herunder den seneste kamp, der endte med en 9-0 sejr over Gibraltar, og sammenlagt 33 mål i syv kampe hidtil i VM-kvalifikationen.

Onsdag kan også Costa Rica blive iblandt de kvalificerede nationer, men de skal på en svær opgave, og jagter tre point hjemme mod Mexico.

Noget overraskende kan Syrien også komme med til VM, hvis de formår at slå Iran, der som bekendt allerede er kvalificeret, og ikke har det store at spille for.

I Afrika er der endnu ikke fundet nogen nation, der er kvalificeret til VM. Nigeria kan dog med et enkelt point mod Cameroun på mandag sikrer sig en VM-plads.

I Oceanien ser det også strålende ud for New Zealand, for hvem der skal gå meget galt, såfremt det ikke lykkedes med en kvalifikation. I det første opgør af playofffinalen vandt man nemlig hele 6-1 over Salomonøerne.

ANDRE LÆSER OGSÅ: Det blev ikke Barcelonas drømmesommer – men én ting kan de glæde sig over