Arsene Wenger løfter sløret bag beslutningen om, hvorfor han lod Alexis Sanchez starte på bænken i Arsenals 3-1 nederlag på udebane til Liverpool i går. 

AF KRISTIAN PARIS 

Wenger, der har siddet på chefposten i Arsenal i mere end 20 år, blev på det groveste kritiseret for at lade en klubbens helt store stjerner, Alexis Sanchez, starte kampen på bænken.

Istedet var det Olivier Giroud, der var frontangriber i Wengers normale 4-2-3-1 formation i nederlaget til Liverpool.

Wenger forklarer, at grunden til beslutningen var, at han ønskede en mere direkte indstilling mod Liverpool. Det synes Wenger angivelt, at franske Giroud gøre bedre end chilenske Sanchez.

 (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)

Han fortalte ​BT Sport: “Vi har besluttet at spille med Danny Welkbeck og Olivier Giroud, fordi vi har beslutte, at vi vil vinde mere i luften end tidligere.

“Vi bliver nødt til at være en smule mere direkte i vores tilgang til denne kamp. Dermed ikke sagt, at Sanchez ikke kommer til at spille en rolle i kampen – for det gør han.”

Efter kampen blev han således igen udspurgt om beslutningen, og han forklarede sig med, at alle tænker det samme, men at han selv er stærk nok og klar i hovedet til at analysere kampen ordentligt.”

Nederlaget var Arsenals tredje i de seneste fire kampe, hvilket har ført dem ud af den eftertragtede top 4, der giver adgang til næste års Champions League.

Arsenals direkte konkurrent Manchester City møder senere i Sunderland på udebane i Premier League. En sejr her til de blå fra Manchester kan sende dem helt op på tredje pladsen, to point foran Liverpool, og med en kamp i hånden.