Tilbage i 2003 formåede Arsene Wenger at lokke Cesc Fabregas til Emirates Stadium. En overraskende transfer, der vækkede stor opmærksomhed rundt omkring i Europa. Fabregas var et produkt af Barcelonas akademi La Masia og han var en af dem, man troede ville blive i klubben for altid, á la Xavi og Andres Iniesta. Så hvad er årsagen til at den centrale midtbanespiller dengang sagde ja og kunne Wenger have fået Messi til England også?

Fabregas kom til Nordlondon i 2003 og året efter kunne hans landsmænd og tidligere holdkammerater, Lionel Messi og Gerard Pique meget vel også have trukket en rød Arsenal-trøje over hovedet. Men sådan blev det ikke. Fabregas spillede imponerende 212 kampe for The Gunners, som klubben også kaldes – mange af med anførerbindet om armen, og faktisk kunne mange af dem have været med Messi og Pique ved siden af sig.

Fabregas har siden skiftet fra Barcelona i 2003 spillet for både Arsenal og Chelsea i London. 
(Photo by Kieran Galvin/NurPhoto via Getty Images)

Wenger, der for et par uger siden annoncerede, at han ville stoppe i klubben efter 22 år, fortæller om muligheden og chancen for, at han kunne have fået den i dag femdobbelt Ballon d’Or-vinder Messi til klubben:

“Historien om Fabregas er enestående. Jeg mødte hans forældre og på samme tid var vi også interesserede i Messi og Pique, og vi prøvede på alle tre, men selvfølgelig, fristes man til at sige, så virkede det ikke og Fabregas var den eneste der skiftede. Men han har været fantastisk i klubben. En fantastisk hjerne for fodbold, som jeg aldrig har set før.”

“Det lykkedes ikke med Messi og Pique på grund af deres agenter. De var begge to i forbindels med Nike og Pique havde et ønske om at komme til United og så var det svært for os. Jeg snakkede aldrig decideret med Messi og ved derfor ikke om han var oprigtigt interesseret.”