Af David Paris

Arsene Wenger er sikker på, at han trio bestående af Olier Giroud, Jack Wilshere og Theo Walcott ikke bliver solgt i næste måned, når transfermarkedet i januar åbner. Alle tre får eftersigende chancen i torsdagens Europa League-opgør. Dette på trods af, at ingen af dem er startet inde i Premier Leauge i denne sæson indtil videre. Kun franske Giroud har beholdt sin plads i den franske VM-trup og det betyder altså, at både Wilshere og Walcott ikke har været inde over landstræner Gareth Southgates foretrukne landsmænd.

Netop Southgate har sagt, at han gerne vil bruge de to englændere, men simpelthen ikke kan retfærddiggøre det, fordi de ikke spiller regelmæssigt på klubholdet.

LONDON, ENGLAND – APRIL 30: Danny Welbeck of Arsenal celebrates scoring the opening goal with Olivier Giroud (R) during the Barclays Premier League match between Arsenal and Norwich City at The Emirates Stadium on April 30, 2016 in London, England (Photo by Paul Gilham/Getty Images)

Arsenal har inden den sidste kamp i Europa League-gruppespillet allerede kvalificeret sig til knock-out-fasen og netop af den grund, får de tre førnævnte spillere chancen fra start mod modstanderen fra Bate Barisov. Wenger begrunder årsagen til at give spillerne chancen på denne måde:

Folk er nødt til at tage deres egne beslutninger – og jeg er nødt til at tage mine. Vi har en stor trup, der skal i spil. Det handler om prioriteringer.”

“Jeg tænker ikke på interessen fra de nationale hold. Jeg er nødt til at spille med det bedste hold. Vi skal ikke gå ned i niveau. Jeg er nødt til at tage spillerens interesser i betragtning og det samme med klubbens. Vi skal holde på spillerne. Hvis du kan kombinere landsholdsfodbold og fodbold på klubholdet, så er det godt. Kan du ikke, er det klubben, der skal prioriteres.”

Da Wenger blev spurgt om Walcott ville starte inde i, svarede han: ’’Ja. Han er nødt til at spille regelmæssigt. Selvfølgelig er han frusteret, men han skla være fokuseret. Han er nødt til ikke at give op og være fast besluttet på at spille hver gang.”