Arsenal har for første gang i næsten to årtier misset kvalifikation til verdens fineste klubturnering og det betyder, at de kan fokusere 100 % på at levere ordentligt i Premier League i år. Om det er en god taktik vides ikke endnu. 

af kristian paris

I kølvandet på det, er der særligt en spiller, der er vokset med opgaven efter sommerferien – i hvert fald i manager Arsene Wengers øjne.

Den aldrende franskmand har positivt fremhævet waliseren Aaron Ramsey som en spiller, der udviser og spiller med stor modenhed. Han lufter endda tanken om, at han en dag kan blive kaptajn for the Gunners.

Walisiske landsholdsspiller har fået meget af sin tid i London spoleret af skader, og han er faktisk den spiller, der har været næstflest år i på Emirates. Førstepladsen på listen indtager den lynhurtige angriber og kantspiller Theo Walcott. Ramsey kom ellers fra Cardiff helt tilbage i 2008 for omkring 50 millioner kroner.

(Photo by Craig Mercer – CameraSport via Getty Images)

Den 26-årige spiller finder dog sig selv efter Per Mertesacker, Petr Cech og Laurent Koscielny i anførerrækken, men Wenger minder ham blot om, at hans tid  nok skal komme.

– Hvorfor ikke? Alt er der. Han er moden, hans tekniske evner er blevet bedre og han er mere bevidst om at sine færdigheder nu end før. Han er perfekt. Han har en enorm fysisk overlegenhed, og nu er hans mål bare, at han spille alle kampe på en sæson uden at blive skadet, påpeger den franske manager til avisen the Independent forud for klubbens Premier League opgør med WBA i morgen, mandag, aften.

Wenger blev desuden også om spurgt om Welbecks nuværende kontraktsituation, men et entydigt svar kom der ikke helt noget af .