Arsenal har i næsten to årtier haft Arsene Wenger som manager, og han er en af de højst respekterede mænd i den engelske fodboldbranche – på trods af, at han ikke har vundet nær så meget som mange af de andre store managers har. 

AF KRISTIAN PARIS

På trods af det måske ikke så prangende trofæ skab er Arsene Wenger alligevel en mand som enhver ny i gamet bør have en eller anden respekt for. Eller i hvert fald bare lytte til, hvad han har at sige – for det kan du være sikker på han har.

I et hudløst ærligt interview er den franske manager igen kommet i medierne søgelys. I interviewet, som er foretaget forud for weekendens Premier League runde, har Wenger pointeret, at pengene i fodbold ødelægger sporten, og at det altid kun er en klub, der i front – eller måske to også.

 (Photo by Gareth Copley/Getty Images)

– Når du kigger på de fem største ligaer i Europa kendte vi allerede i december fire ud af de fem mestre – sådan er det bare. Det betyder, at der er noget, der ikke er rigtigt mere. Den store magt som penge har ødelægger den reelle konkurrence, der skal være i sporten. Og det er et kæmpe problem synes jeg, udtalte den franske manager sig.

Klubben har netop slået deres transferrekord ved købet af Dortmund Pierre Emerick Aubameyang og det går i den grad i mod managerens ovenstående udtalelse. Modsat har City brugt næsten dobbelt så meget som deres nærmeste forfølgere i den bedste engelske række, Man United, og de er nu 15 point efter de blå bysbørn.

Andre steder i Europa ser vi PSG og Barcelona, der begge er 11 point foran i toppen af deres respektive ligaer – også selvom Barcelona faktisk ikke har brugt super mange af de penge de fik ind af salget af Neymar.

Bayern München er foran deres nærmeste konkurrenter med 16 point og har brugt godt en milliard også siden i sommers. Det er over dobbelt så meget som andenpladsen, Bayern Leverkusen, har brugt på ny indkøb.