Den franske træner Arsene Wenger har annonceret, at han efter 22 år som træner i London-klubben Arsenal, stopper. Han fratræder sin stilling som cheftræner og lader andre folk komme til posten. Og i takt med annoceringen har den 68-årige professionelle træner og afsløret noget andet. I løbet af sine mere end 20 år i Arsenal kunne han nemlig af flere omgange være skiftet til Real Madrid. Det skriver det engelske medie Goal.com i hvert fald.

Der er angiveligt flere situtationer, hvor Wenger kunne have været blevet Real Madrid-manager i den spanske La Liga. Men i følge hovedpersonen selv, Wenger, så afvist han blankt den spanske hovedstadsklub alle gangene.

Wengers tilbagetræden kommer som et chok for mange – han forlængede nemlig sin kontrakt med klubben sidste sommer med to et halvt år. Men giver det ledige job hos The Gunners, som klubben også kaldes, muligheder for at få en ny træner, der kan tilføre noget andet til klubben – flere trænere har været nævnt, blandt andet Unai Emery, tidligere PSG-træner og den nuværende assistent-træner i Manchester City, Mikel Arteta, der også selv er tidligere Arsenal-spiller og anfører.

Wenger udtaler til BeIN Sports følgende om hans afviste skifte til kongeklubben i Spanien:

“Da vi byggede Emirates Stadium, var første gang de ringede og bad mig om at komme til dem på en fem-årig kontrakt. Men jeg kunne ikke gøre det – jeg ikke bedrage min klub, Arsenal.”

“Real Madrid I think I turned down two or three times you know. It’s one of the teams I loved when I was a kid. I just felt that it was a very sensitive period for Arsenal. Du er selvføgelig altid fristet til at skifte til Real Madrid, men jeg styrede mine lyster. I løbet af min tid i Arsenal har jeg afvist så mange klubber, så Madrid var bare endnu en i rækken – jeg kunne simpelthen bare ikke gøre det.”