Arsenals franske træner igennem 20 år, Arsene Wenger, var i godt humør, da han i denne måned skulle tale ved sit 20-års jubilæum. Her åbnede han talen med en uforbeholden undskyldning i en tale, der kunne få de fleste af de fremmødte fans til at trække en smule på smilebåndet.

Det har været op og ned i Arsene Wengers karriere som træner for Arsenal. Dog har franskmanden overordnet set leveret et fornuftigt produkt, selv om han somme tider har været udsat for heftig kritik af egne fans.

I typisk Wenger-manér åbnede han talen med en joke til de fremmødte:

Nu har vi rundet 20 år. Jeg er ked af det, men jeg vil gerne takke jer for jeres trofaste støtte. Jeg vil gerne undskylde for hvert eneste minut, jeg har måttet lade jer lide i disse 20 år, men I ser godt ud i forhold til, at I har lidt i 20 år.

Jeg er ked af drengen, som blev født for 20 år siden, og kun har oplevet én træner.

Jeg vil gerne forsikre ham om, at når han er fyldt 40 år, kender han et par stykker til.

I mine 20 år som træner for Arsenal har jeg forsøgt at leve op til klubbens værdier, der er helt nødvendige for, at klubben kan fungere. Det handler om respekt for mennesker, ydmyghed og altid en søgen efter at gøre tingene bedre.

Arsenal er i øjeblikket placeret på andenplads i Premier League efter ni kampe, og er a point med Manchester City og Liverpool.