Arsenals nuværende manager, Arsene Wenger, offentliggjorde for et par dage siden, at han fra næste sæson ikke vil være at finde i det varme sæde i London-klubben. Med den udmelding kommer franskmanden naturligvis til at efterlade et enorm tomhul. For hvem skal erstatte Wenger, der har siddet på Arsenal-tronen i de sidste 22 år?

Flere medier, herunder den anerkendte engelske avis Goal.com, skriver, at svaret meget vel kunne findes hos den tidligere Barcelona-træner Luis Enrique. Og ham er Wenger faktisk glad for – det ville være en god løsning fortæller Wenger, selvom han slår fast, til Goal.com, at han ikke ønsker at involvere sig i debatten om, hvem der skal være ny mand i sædet på Emirates Stadium.

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Den spanske træner Luis Enrique har tidligere bevist, at han er en træner, der kan begå sig på aller øverste niveau; han vandt blandt andet Champions League i 2015 med netop Barcelona. Noget som Wenger ikke formåede med Arsenal i sin tid, og noget, som mange fans længtes efter.

Wenger slår fast, at han ikke har nogen indflydelse på hvem, der kommer til at følge efter ham, men siger samtidig endnu en gang, at Enrique bestemt ville være et godt og fornuftigt bud på en måske fremtidig succesfuld Wenger-efterfølger.

Wenger siger: “Jeg har en mening om ham, men jeg ønsker ikke på nogen at påvirke eller have noget med hvem min efterfølger bliver. Men jeg har en god følelse omkring ham. Han er dygtig.”

Om hans egen pludselig udmelding om stop som træner for The Gunners, som Arsenal også kaldes, siger Wenger følgende: “Jeg ved ikke hvad der skete, men jeg vil selvfølgelig fortsætte mit arbejde. Det var ikke min beslutning at offentliggøre det nu. Jeg er en af de mest priviligerede og heldige trænere i verden, og det glæder jeg mig tit over. Jeg gør mit job færdigt, for jeg er professionel og jeg vil sørge for at vi klarer os som godt som muligt i sæsonens sidste par kampe.”