Arsene Wenger har analyseret, hvorfor Mesut Özil fejlede så katastrofalt denne sommer til fodboldens største fest, VM. Her er forklaringen. 

Özil er efter tyskerne meget skuffende allerede røg ud i gruppespillet blevet udsat for meget kritik. Han levere nemlig ikke noget i nærheden af, hvad der er almindelig standard for en spillet på Die Mannschaft.

Både Özil og Manchester City midtbanespillere Ilkay Gündogan er blevet kritiseret voldsomt efter det tidlige exit.

(Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Özils præstation i nederlaget mod Mexico er specielt blevet kritiseret. Han blev da også bænket til den anden kamp mod Sverige. Desværre spillede han hele 90 minutter i kampen mod Syd Korea, der meget overraskende blev tabt med hele 2-0. Det betød, at de forsvarende verdensmestre er ude af VM.

Wenger taler ud

“Jeg kender Özil, han er exceptionel god spiller. Ham og Gündogan led under det der skete før VM- Når jeg så ham spille [Özil red.] følte jeg, at der var situationer i kampen, hvor han kunne være gået fremad og gjort det bedre. Han spillede sikkert hver eneste gang han havde bolden. Det er ikke ham, come on Özil, du er ikke den jeg kender. ”

“Han spillede egentlig ok, men han spillede ikke frit,men med håndbremsen trukket. Gündogan spillede ikke en gang og han er en formidabel spiller. ” slog Wenger fast i interview efter de forsvarende mestre fra ude af VM.

Den tyske fodboldchef Reinhard Grindel har opfordret Özil til at forklare, hvordan han er endt på billeder med den tyrkiske præsident Erdogan med en tyrkisk fodboldtrøje på.

“Når Mesut vender tilbage fra sin ferie regner jeg med, at han giver sin mening på det, der er sket. Vi venter bare og ser, hvad der sker.

Der er har længe været rygter om, at Özil skulle være på vej væk fra Arsenal, men en transfer er ikke offentliggjort endnu.