Under det første opgør i kvartfinalen mellem Barcelona og Roma i Champions League, skete der noget – mildest talt – helt utroligt. En iransk tv-kanal censurerede nemlig Romas logo. Se censuren nederst i artiklen.

Foto: David Ramos/Getty Images

Det er ikke alt, der kan tåle at blive vist frem på tv. I hvert fald ikke i Iran. Onsdag aften så en tv-kanal i landet sig nødsaget til at censurere nogle ulve-bryster på den italienske storklub AS Romas’ logo.

Mange kommenterede på dette, efter at have set det på iransk tv, på de sociale medier. En af de folk, der valgte at ytre sin mening om censuren er den iranske journalist, Mehdi Rostampour, der i øjeblikket arbejder i Danmark.

LÆS OGSÅ: Tidligere Chelsea-spiller peger fingre: Denne person er skylden bag den store nedtur

– I 3000 år, fik Romulus og Remus frataget deres moders mælk, men iransk tv valgte endda at tage mælken fra hunulven, sagde Mehdi Rostampour om hændelsen, ifølge Calciomercato.com.

Sagnet om Romulus og Remus – der optræder på Romas logo – handler om to tvillingebrødre, der anses for at være Roms grundlæggere. Da Romulus og Remus var ganske små, blev deres moder dræbt. Herefter blev de sendt med en båd ned ad floden Tiberen, hvor en hunulv valgte at adoptere dem og ammede dem, indtil en hyrde ved navn Faustulus tog de små med hjem til sin kone.

LÆS OGSÅ: CHOK: Real Madrid dropper Salah og Kane – dette er grunden

Og det er altså hunulven – som bliver kaldt Iupa – hvis bryster er blevet censureret på iransk tv.

Siden den iranske revolution i 1979 har landet forandret sig fra et venligsindet land over for Vesten til at være en atommagt og en direkte trussel mod Vesten. Landets kvinder er også undertrykt i stor stil, mens det meste, som kan virke anstødende mod styret, gerne censureres.

Roma tabte i øvrigt kampen til Barcelona, efter to selvmål. Suárez lukkede kampen, da han gjorde det til 4-1 sent inde i anden halvleg på Camp Nou.

Den næste kamp for Roma er mod Fiorentina i ligaen. Det er en vigtig kamp for hjemmeholdet på Olimpico. Hovedstadsklubben skal forsvare sin nuværende tredjeplads i Serie A.

Censur af Romas logo på iransk tv

Foto: Twitter