En tidligere anfører for Everton og engelske landsholdskaptajn har en meget markant til kampene mellem Liverpool og Everton. De såkaldte Merseyside-derbyer, der finder sted to gange per sæson og er kampen om at være det bedste hold på Merseyside – og i Liverpool.

Det engelske medie Goal.com citerer nemlig den tidligere Everton-anfører Phil Neville for at mene, at Merseyside-derbyer er overvurderede og at han hadede at spille dem, da han selv var aktiv fodboldspiller.

Forsvarsspilleren skiftede fra Manchester United i 2005 til Everton. Inden da havde han nået at vinde masser af trofæer og sølvtøj på Old Trafford. Han kom til at spille for The Toffees som Everton også kaldes i hele otte år, og blev næsten straks givet anførerbåndet af den daværende træner David Moyes. I løbet af den tid på hjemmebanen Goodison Park var kampene mod rivalerne fra Liverpool, der har stadion på kilometer fra Everton, ikke sjove og gode kampe. Istedet hadede han kampene.

Om Merseyside-derbyerne siger Neville følgende:

“Jeg hadede Merseyside-derbyerne. Det gjorde jeg virkelig. Jeg synes blev de kørt op til noget de ikke var. Overvurderede og hyped. I Manchester talt vi først om Manchester-derbyerne 48 timer før. I Everton var det en uge.”

“En uge før hængte de sedler op i omklædningsrummet: syv gode nats søvn til Merseyside-derby. Dagene efter: seks gode nats… og så videre. Vi gik altid ind til kampen mod Liverpool med selvtillid og forhåbning om at være dominerende. Men det altid Liverpool. Altid. Fansene kørte det op. De talte om det var den eneste vigtige kamp i løbet af sæsonen. Og at vi ville dø i kampen for fansene og for klub-emblemet. “

“Jeg ved ikke om det var sådan. Men jeg synes, set i bakspejlet at det blev kørt meget op. Og det gik jo aldrig rigtig helt godt.”