Pep Guardiola bliver i dag betragtet som en af verdens absolut bedste trænere og det kan man også sige, at han har vist i Manchester City, der lige nu fører verdens hårdeste liga, Premier League, med mere end 10 point ned til nærmeste forfølger. Han har vundet store internationale og nationale titler med både Bayern München og Barcelona og det ligner, at klubben fra den blå del af Manchester, Manchester City, kommer til at blive en lige så stor magtfaktor i europæisk fodbold de kommende par sæsoner. Men hvordan gør den spanske træner det?

Hvad er hans opskrift på succes?

(Photo by Clive Mason/Getty Images)

Det engelske medie Goal.com har analyseret nogen kampe, men hemmeligheden har de faktisk fundet i nogen af hans spilleres udtalelser. Specielt Raheem Sterling har en stor fidus til sin træner og det er netop på hans udtalelser, at konklusioner ligger. Opskriften er nemlig kærlighed. Kærlighed til spillerne giver succes på banen skriver selv samme medie. Eller det siger Raheem Sterling i hvert fald.

“Han, Guardiola, lader dig vide, når han ikke er tilfreds med dig. Jeg husker, at jeg blev skiftet ind i kampen od Crystal Palace på nytårsaften. Jeg mistede bolden tre gange i træk og efter den kamp troede jeg ikke, at jeg ville komme til at spille mere fodbold i denne sæson. Så dårlig følte jeg, at jeg var. Han sagde det til mig i omklædningsrummet. At det var for dårligt. At jeg ikke kunne være det bekendt.”

“En manager som ham får det bedste frem i dig. Når han sørger for at fortælle dig når han er tilfreds og utilfreds. Ellers ved man ikke noget som spiller.”

“Han har en kærlighed til os. Han ved at han hjælper os til at blive bedre og hjælpe holdet. Hvis vi hjælper holdet, bliver vi også selv bedre og derfor kan han tillade sig at være  hård over for os. Hans kærlighed er hård, men det er det, der gør os bedre fodboldspillere.”