I 2015 skiftede Rafael van der Vaart til Real Betis fra HSV. Det blev dengang set som et kup for den nyligt oprykkede La Liga-klub.

HERNING, DENMARK – FEBRUARY 18: Rafael van der Vaart of FC Midtjylland celebrate with teammates after Danish Alka Superliga match between FC Midtjylland and FC Copenhagen at MCH Arena on February 18, 2018 in Herning Denmark. (Photo by Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images)

Den nu pensionerede hollænder har haft en glorværdig karriere. Han har været på kontrakt hos blandt andet Real Madrid og tyske HSV. Derudover har han også været involveret i mange succeser med det hollandske landshold.

Derfor så det også noget underligt ud, da han i 2015 besluttede sig for at skifte til Real Betis.

Men hvad der er endnu mere underligt, er den klausul, hollænderen efter sigende skulle have haft i sin kontrakt.

LÆS OGSÅ: Bombe: Christian Nørgaard kan blive viklet ind i byttehandel

For ifølge The Mirror, så fik den hollandske midtbanespiller simpelthen penge for ikke at gå med røde støvler i løbet af sæsonen.

Dette skyldtes, at Real Betis’ største rivaler, Sevilla, bærer røde farver, og at de ikke ville have deres stjerneindkøb associeret med dem.

Som et resultat af dette, fik hollænderen en månedlig sum på 862.000 kroner.

Samlet set blev det til i alt 12 millioner kroner i løbet af hans forholdsvis korte karriere hos Real Betis, alene for ikke at gå med røde støvler. Det er da meget pænt.

LÆS OGSÅ: Sky: Timo Werner skifter til gigant-klub