Det er noget af et chok, der denne fredag aften har ramt store dele af den italienske presse. Det er nemlig blevet afgjort, at en af Serie As største stjerner skal i fængsel. 

Juventus’ seneste signing, Cristiano Ronaldo, skal i fængsel. Godt nok kommer han ikke til at se selve indersiden af en celle, men han skal betale en meget stor bøde i stedet.

Ronaldo har accetepteret en to årig fængselsdom og en bøde på ca 170 millioner danske kroner. Det sker efter de spanske skattemyndigheder længe har været efter kantspilleren og nu endelig har fældet ham.

Den tidligere Real Madrid spiller er blevet kendt skyldig i fire anklager om skattesnyd. Det skulle angiveligt have fundet sted mellem 2011 og 2014 og have en værdi på omkring 110 millioner danske kroner.

Anklagerne blev naturligvis i første omkring afvist af Ronaldo, der erkendte sig uskyldig. Hans agent firma Gestifute fik ansvaret for at få ham ud af kniben.

Efter de spanske anklagemyndigheder valgte ikke at indgå forlig med Ronaldo skrev superstjernen følgend på instagram: “Don’t try to spoil the beautiful moment I’m living through with fake news”. Senere tilføjede han følgende: ” I do things the right way and I will continue to do so.”

Det er først Ronaldo bliver dømt for dette og derfor kommer han altså ikke fysisk i spjældet. I stedet ‘nøjes’ han med betinget dom og en meget stor bøde.

. (Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)

Beskyldningerne er de samme som for Messi

I følge den spanske skattelov så kan Ronaldo faktisk godt komme fysisk i spjældet. Men det er altså kun, hvis han foretager den samme forseelse igen inden for to år.

Anklagerne og dommen er næste identiske med dem, der blev fremsagt mod Ronaldo største rival, Lionel Messi. Han blev også dømt i sagen, selvom han nægtede sig skyldig.

Messi og hans far Jorge blev dømt til henholdsvis 21 måneder og 15 måneders betinget fængsel, fordi sønnen ikke havde betalt skat ordentligt.