Anførerbindet hos F.C. København har i flere sæsoner tilhørt William Kvist. Men sådan forholder det sig ikke længere. Nu har Ståle Solbakken officielt udråbt en ny anfører i klubben.

William Kvist FCK

LYNGBY, DENMARK – NOVEMBER 26: Thomas Delaney and William Kvist of FC Copenhagen celebrate after the Danish Alka Superliga match between Lyngby Boldklub and FC Copenhagen at Lyngby Stadion on November 26, 2016 in Lyngby, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

– Ja, jeg har haft en snak med William, og vi er enige om, at det nu er Zeca, der er anfører, fortæller Solbakken til klubbens hjemmeside.

I det meste af foråret sad William Kvist på bænken for F.C. København, og det er ikke lykkedes ham at spille sig tættere på en plads i startopstilling. Det har man nu taget konsekvensen af.

Nederst i hierarkiet hos FCK

Ståle Solbakken udtalte for nyligt, at William Kvist er blandt de nederste personer i hierarkiet på FCK’s midtbane. Desuden har han døjet under den skade, som han pådrog sig ved VM-slutrunden. Derfor er William Kvist ikke i form endnu.

I Danmarks første kamp mod Peru fik Kvist nemlig et knæ i brystet efter blot 30 minutters spil. Det resulterede i et brækket ribben og en punkteret lunge. Således sluttede VM-slutrunden for Kvist, der vendte retur til F.C. København for tre sæsoner siden.