Ingen fodboldspiller stopper helt med at være fodboldspiller. Det er efterhånden nogle år siden, at den spanske legende Xavi forlod hans barndomsklub Barcelona til fordel for det lukrative luksus liv i USA. Og så selvfølgelig for, at andre spillere kunne komme til. 

AF KRISTIAN PARIS 

Xavi har angiveligt alligevel stadig en ting at skulle have det sagt, når det kommer til Europas fodbold. På trods af den store afstand, er den catalonske legende alligevel overbevist om, at han ved, hvem der sikrer sig Tottenhams nye, unge guldfugl Dele Alli, når når transfervinduet igen åbner til sommer.

Den tidligere spanske landsholdsspiller fortæller til 90min.com at det er Manchester City, der er englændernes nye arbejdsgiver. Han hævder, at manager Pep Guardiola angiveligt har Dele Alli som nummer 1 på potentielle transferemner til sommer.  

I et interview med engelske The Sun slog han følgende fast: “Jeg har talt med Pep, og han synes, at det er meget vigtigt at hente engelske og britiske spillere til truppen.” 

Chelsea v Tottenham Hotspur - The Emirates FA Cup Semi-Final

“Jeg er sikker på, at han også vil kigge rundt omkring i Europa til sommer, men jeg er også overbevist om, at han vil tage et kig på Premier League også. ” 

“Lige nu er den bedste spiller i Premier League – og også i Europa – engelske Dele Alli. Han er en meget speciel spiller.” 

Alli har den seneste tid været genstand for alverdens rygter, der forbinder ham med næsten samtlige store klubber i fodbold Europa. Blandt andre har La Liga giganter Real Madrid og Barcelona været nævnt.

Alli har i denne sæson scoret imponerende 16 mål i 31 Premier Leauge ligakampe. Og det er altså i hans kun anden professionelle sæson på Tottenhams førstehold.

Alli er også seneste blevet udnævnt til PFA Young Palyer of the Year for anden sæson i træk.