Af David Paris 

Pep Guardiola har tilføjet noget ekstraordinært til Manchester City, såkaldt Barcelona-DNA, og det er måske derfor, at mandskabet klart fører Premier League og ligner et hold, der er uovervindeligt. Den tidligere spanske landsholdsspiller og Barcelona-anfører bruger netop disse ord om Kevin De Bruynes spil i den blå del af Manchester. Han mener, at den belgiske offensivspiller er træner Guardiolas måde at føre Barcelona-filosofien videre i Premier League.

Desuden kalder han De Bruyne, der tidligere har spillet i Chelsea og Wolfsburg, for Manchester Citys Lionel Messi. Store ord om en spiller, der aldrig har vundet Ballon d’Or eller Champions League.

Trofæer skriver flere medier, at der nok skal komme i Manchester City. Se bare på Guardiolas tid i både Barcelona og Bayern München i Bundesligaen. Første sæson bød dog ikke på noget, men anden sæson, den igangværende, kan meget vel blive en succes for City. Mandskabet fører Premier League med 15 point ned til nærmeste efterfølger fra Manchester United og klubben har ikke tabt en kamp indtil videre.

En af årsagerne til Citys dominans og sejrs-streak må tilfalde den belgiske offensive midtbanespiller Kevin De Bruyne, der har vist som verdensklasse med flotte mål og fremragende assists til sine medspillere. Om ham siger Xavi:

“Pep Guardiolas hold vinder og vinder, men hvad der er mest specielt ved dette er, at de stadig lidt mangler den spiller, der er endnu mere speciel end holdet til sammen. Lionel Messi er det i Barcelona og det samme med Cristiano Ronaldo i Real Madrid.”

“Manchester Citys Messi er De Bruyne. Det er helt sikkert. Hver gang han har bolden føler man, at han kan gøre noget vildt og specielt med den. Hver kamp kan man ikke vinde 3-0 eller 4-0, specielt ikke i Champions League og når mandskabet har brug for ham mest, så er han der. Akkurat som Messi. David Silva er også sådan en spiller, men hans alder begynder at trykke, så fremtiden er De Bruyne. “