Af David Paris 

Barcelona-legenden Xavi fortæller til det engelske medie Goal.com og flere spanske aviser, at han synes, at det ville være bedst for Lionel Messi, hvis han blev i Barcelona resten af sin tid som professionel fodboldspiller. I hvert fald til slutningen af hans kontrakt med klubben. Læs hele hans udtalelse længere nede i artiklen.

Den argentinske landholdspillers fremtid har været emne til megen diskussion i og omkring Barcelona og flere medier skriver, at der kan være ugler i mosen. Den catalanske storklub har nemlig ikke bekræftet, at Messi vil forlænge med den spanske La Liga-klub. Alt peger dog i den retning og det er også det, som den tidligere Barcelona-anfører Xavi hæfter sig ved. Han siger til samme medier følgende:
“Vi er ikke sikre på, om han har skrevet under. Det giver Barcelona-præsidenten dog udtryk for. Vi er dog ikke sikre på noget. Messi har brug for Barca og omvendt. Barca har i særdeleshed brug for Messi. Det ville være godt for begge parter, hvis Messi blev i klubben resten af hans karriere. 

“Som en del af Barca-familien så jeg rigtig gerne, at Messi blev der resten af sin tid som fodboldspiller. Så ville klubben have større chancer for at vinde flere trofæer og Messi selv ville komme endnu tættere på titlen som verdens bedste fodboldspiller hvert år.”

Træner Ernesto Valverde og hans tropper ligger i øjeblikket nummer 1 i La Liga efter 12 point, med fire point ned til Valencia og yderligere seks ned til hovedudfordreren Real Madrid. Xavi siger om Barcelonas position i La Liga: ”De gør det rigtig godt. Men selvfølgelig, kan det gøre det endnu bedre. Det er kun begyndelse af sæsonen og den har været fremragende. Nu må vi se i Champions League og hvad der kan ske fremadrettet i den spanske række. Jeg tror dog at de løber med La Liga-titlen.