Den spanske midtbanelegende, Xavi, som i sommers forlod FC Barcelona til fordel for klubben Al Sadd fra Qatar, vil gerne tilbage til de spanske mestre inden for den nærmeste fremtid.

Træner?

Xavi spillede for Barcelonas ungdoms- og førstehold i mere end 20 år tilsammen, og det var derfor med stor vemodighed, at han forlod klubben i det foregående transfervindue. Han udtaler til goal.com, at han meget gerne vil vende hjem til sin barndomsklub, når hans spillerkarriere stopper.

Læs også: Kan Liverpool rejse sig fra asken?

Hvis han vender tilbage vil det dermed være som træner eller assistenttræner for klubben, hvilket er meget muligt, da Xavi er begyndt at uddanne sig som træner.

Forlod Barca på det rette tidspunkt

Da det blev officielt, at den spanske maestro forlod FC Barcelona kom det ikke som nogen stor overraskelse. Allerede året før havde han været rygtet til Qatar, og med tilgangen af Ivan Rakitić i sidste sommer blev Xavi langsomt skubbet ud af startopstillingen, og i de sidste måneder af sin Barcelona-tid var han ofte bænkevarmer.

Læs også: Robert Lewandowski – Funny Facts

Dog kunne han glæde sig over, at han nåede at vinde The Treble(La Liga, den spanske pokalturnering og Champions League) med Barcelona i sin sidste sæson i klubben. Dermed kan man sige, at Xavi forlod Barcelona på det rette tidspunkt, og han bliver stadig husket som en fantastisk midtbanespiller i den spanske by.

Akut hjælp til klubben

Det kan dog være, at Xavi kan træde til som træner hurtigere end han tror. FC Barcelona har nemlig skuffet fælt i de seneste par uger, og de tabte så sent som i weekenden 2-1 til Sevilla. Her kan man som dansker dog glæde sig over, at Michael Krohn-Dehli scorede og lavede en assist for Sevilla.

Hvis Barcelonas træner Luis Enrique bliver fyret vil klubben dog nok kigge efter noget mere kompetente trænere end Xavi, som stadig spiller fodbold. Et realistisk bud på hvornår Xavi kan bliver træner for sin barndomsklub er nok om 5-10 år, når han har indstillet spillerkarrieren og fået etableret sig et godt trænernavn.