Den i dag 34-årige Yaya Toure har ifølge det engelske medie Goal.com netop offentliggjort, hvilken person han har sværest ved at spille overfor i den bedste engelske række, Premier League.

Han mener, at det er Manchester Uniteds midtbanemand Nemanja Matic, der også at mange andre spillere og eksperter bliver betragtet som en af verdens absolut bedste position. Den serbiske landsholdsspiller, der blandt andet tidligere har spillet for Benfica og Chelsea, er eminent god til at læse spillet og dermed komme sin modstander i forkøbet og af den grund bryde og bolderobre. Han gør det på midtbanen og har så evnerne til at spille direkte fremad – mod offensive kræfter. I Chelsea spillede han fremad i banen til Eden Hazard, mens United-offensive både råder over navne som Juan Mata, Romelu Lukaku og seneste Alexis Sanchez, der kom til klubben i januar fra Arsenal.

Nemanja Matic i aktion for Chelsea i en træningskamp mod WAC RZ Pellets.
Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Toure mener altså, at Matic er den bedste spiller han nogensinde har mødt i en kamp i Premier League. Om det er årsagen til, at den ivorianske landsholdspiller takker af i slutningen i denne sæson – eller om det er på grund af alderen, er ikke til at vide.

Toure kom til Manchester City i 2010 efter et par gode sæsoner i Barcelona. I den blå del af Manchester vandt han så tre Premier League-titler og var også anfører i store dele af hans periode i klubben.

Om Matic siger Toure følgende til det engelske medie Goal.com: “Jeg hader ham. Han er en satans modspiller. Han er sådan en svær spiller at spille i mod. Han er høj og stærk i kroppen. Det har både været sjovt at spille i mod ham, men også svært, hårdt og udfordrende. Han er powerfyldt. Næsten en komplet midtbanespiller.”