BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 22: Youri Tielemans of Anderlecht is closed down by Eric Dier of Spurs during the UEFA Europa League Group J match between RSC Anderlecht and Tottenham Hotspur FC at the Constant Vanden Stock Stadium on October 22, 2015 in Brussels, Belgium. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Du kender ham sikkert fra FIFA 15 eller Football Manager 15 hvori Youri Tielemans er en af de helt store talenter. Sandheden er bare, at det er han også i den virkelige fodboldverden. Tielemans har på 2 år vidst sig at være et af de allerstørste talenter inden for fodboldverdenen, og kun han selv sætter grænsen for hvor god han kan blive.

Youri Tielemans – Anderlechts stjerne

Historien om Youri Tielemans indtil videre korte karriere, viser os en ung mand der er nede på jorden, men samtidig udlever sin drøm hver eneste dag. Tielemans kan kaldes en vaske ægte klub-komet. Han startede i en alder af 5 hos belgiske Anderlecht og har år efter år bevæget sig op igennem rækkerne, og i en alder af sølle 16 år stod Tielemans iblandt sine helte.

I en alder af 16 år og 164 dage stod den unge belgier som sit lands yngste Champions League deltager nogensinde, imens at han ligeledes var den blot tredje yngste spiller til at debutere i Champions League.

Det nu 18-årige supertalent har over 100 kampe på cv’et for den belgiske klub seniorhold og er i sæsonerne 2013/2014 og 2014/2015 kåret til “Young Professional Footballer of the Year” i Belgien.

På trods af at have rødder fra Congo har den unge midtbanespiller valgt at tørne ud for Les Diables Rouges (Belgien) i landsholdsregi. Der er det indtil videre blevet til kampe på U15, U16 og U21 for talentet. Hos sidstnævnte hold har skarpretteren scoret 3 mål i 7 kampe.

DORTMUND, GERMANY - DECEMBER 09: Shinji Kagawa of Borussia Dortmund is closed down by Youri Tielemans of Anderlecht during the UEFA Champions League Group D match between Borussia Dortmund and RSC Anderlecht at Signal Iduna Park on December 9, 2014 in Dortmund, Germany. (Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images)

(Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images)

Den belgiske midtbanekomet 

Det belgiske talent har i 2015 vist os hvorfor han er sådan en eftertragtet herrer. Tielemans har med sine evner muligheden for at dække overalt på den centrale midtbane.

Den unge komet startede med rollen som den tilbagetrukne midtbanespiller hvorfra han havde muligheden for at optravle modstanderen, men også sætte kontra i gang med sine fornemme afleveringer. Træner Besnik Hasi valgte dog at rykke talentet længere frem på banen, hvilket har resulteret i en sprængfarlig cocktail af god teknik, skud fra distancen og præcise afleveringer til frontmændene.

Tielemans har med en god portion fart, sin flotte teknik og sin fornemme sparketeknik mulighederne for at ligge som den offensive midtbanemand hvor pladsen til at kreere og assistere kan findes.

Omend det unge talent er fantastisk på mange områder, er der også svagheder at spore omend det er få. Et par ting der skal forbedres hvis Tielemans skal avancere til højeste plan inden for fodbolden. Det findes primært i det defensive spektre, hvor den unge spiller til tider kan have svært ved at tackle modstanderen, hvilket dog tildels skyldes han endnu ikke fuldtudviklede fysik. Ligeledes skal den defensive arbejdsrate øges hvis at det unge talent vil avancere til næste niveau.

BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 22: Danny Welbeck of Arsenal challenged by Youri Tielemans of Anderlecht during the UEFA Champions League match between RSC Anderlecht and Arsenal at the Constant Vanden Stock Stadium on October 22, 2014 in Brussels, Belgium. (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

(Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Transfermuligheder

En spiller som besidder de evner som Tielemans ligger inde med i så ung en alder vil naturligvis være eftertragtet, og det er da også gældende i dette tilfælde. Det forlyder at klubberne Juventus og Manchester United skulle være klar til at hente Tielemans til Januar.

Juventus skulle eftersigende være meget ivrige efter at hente talentet til Serie A. Ifølge Tuttosport skulle Serie A giganterne se Manchester United som deres største konkurrent til at hente Tielemans i det at de er bange for at blive overbudt. Så hvis rygtet taler sandt vil italienerne sikkert handle hurtigt for at sikre sig Tielemans underskrift.

Det forlød tidligere på måneden at Manchester United skulle have sat sig for at byde på den unge belgier. Buddet på Tielemans skal komme i det at Louis Van Gaal søger en erstatning til Michael Carrick, som han ikke ser en fremtid for i United.

Ligeledes forlyder det at klubber som Arsenal, Aston Villa, Atletico Madrid, Chelsea og Manchester City lurer på den unge midtbanedynamo.

Hvor Tielemans ender er ikke til at sige, men der vil blive kæmpet til sidste blodsdråbe når storklubberne skal kæmpe om underskriften for et af tidens allerstørste talenter inden for fodboldverdenen!