Den walisiske landsholdsspiller blev droppet til truppen forud for weekendes La Liga-kamp mod Real Sociedad. En kamp som endte, noget overraskende med et 3-1-nederlag til kongeklubben fra Real Madrid. Det er Madrids tredje nederlag ud af de seneste fem ligakampe. Bale havde dog, som sagt, ikke nogen aktie i den dårlige præstation, og nu fortæller træner Zidane, årsagen til at Bale er droppet.

Indtil nu har den tidligere Real Madrid-spiller Zidane ikke villet udtale sig om kommentarerne fra Bales agent Jonathan Barnett om, at Bale meget vel kunne være på vej til Premier League.

Zidane udtaler sig om droppet Bale

Zidane har bekræftet, at Bale var klar til at spille søndag. Han siger: ”Ja, han var klar til at spille. Altså fysisk klar. Jeg ved ikke om han vil spille mod Real Betis næste uge. Vi får at se. Det er klart, hvad jeg har gjort denne weekend. Det er et klart signal.”

En spiller, der dog imponerede i Bales fravær var den kun 19-årige angriber Brahim Diaz, der tidligere har spillet for Manchester City. Han scorede flot på en solotur til 1-0 inden mål fra Mikel Merino, Joseba Zaldua og Ander Barrenetxea gjorde det til 3-1.

Zidane siger om ham: ”Han er en god spiller. Og han har spillet godt. Virkelig godt. Han er interessant og ung. Vi får at se hvad der sker med ham næste år, men lige nu får han spilletid og gør det godt. Han er spændende og kan udvikle sig til at blive rigtig god. Men der er lang vej endnu. Og hårdt arbejde. Det er det vigtigste.”

Med nederlaget kan Madrid ikke nå at blive nummer to i La Liga og må i stedet formentlig nøjes med tredjepladsen.