Der har ikke været spænding om La Liga-titlen i denne sæson indtil videre og det kommer der formentlig heller ikke til at være i resten af sæsonens seks kampe. Barcelona før med ni point ned til nærmeste forfølgere på andenpladsen: Atletico Madrid. Real Madrid, der plejer at kæmpe med om mesterskabet med Barca, som klubben også bare kaldes, er i skrivende stund placeret som nummer tre; hele 13 point efter den catalanske storklub.

Når de to mandskaber mødes i El Clasico på Camp Nou den 6. maj, så kan Barcelona, hvis de vundet alle kampene op til, kalde sig mestre. Det betyder potentielt, at der ikke for Barcelona er noget at spille form i sæsonens sidste El Clasico. Traditionen tro, så plejer modstanderen at give mesterholdet, i dette tilfælde Barcelona, en flot modtagelse, når de træder ind på stadion, hvis der fortsat er flere kampe tilbage i sæsonen.

(Photo by Berkan Unlu/Anadolu Agency/Getty Images)

Det plejer at foregå således, at modstanderen står ved banens sidelinjen og giver alle mestersholdets spillere et bifald, når de træder ind på banen. Det kommer Real Madrid dog ikke til at gøre for Barcelona inden El Clasico, hvis catalerne har sikret sig La Liga-trofæet. Ifølge Goal.com er det en bevidst beslutning fra træner Zinedine Zidane.

Træneren siger følgende: “Jeg hvis ikke hvor meget spillerne ved og hvad de synes, men mit svar er meget klart. Det er min beslutning og sådan er det. Jeg forstår ikke, hvorfor man gør – det handler om fodbold, man skal være klar i hovedet før en kamp og ikke bruge tid på at ære mesterholdet. Barcelona har før brudt traditionen. Vi gør det denne gang.”

Allerede tilbage i november sidste år, gjorde Zinedine Zidane, der tidligere har spillet for Real Madrid, det klart, at han ikke var interesserede i at hylde mesterholdet på den måde – uanset, hvem der her vundet, og hvem, der er blevet nummer to.