Af David Paris 

Den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic har kaldt den nuværende Manchester City-træner Pep Guardiola for den mest umodne træner han nogensinde har arbejdet sammen med og spillet under. Udtalelsen kommer som reaktion på Zlatan og resten af Manchester Uniteds mandskabets nederlag til netop Manchester City og Guardiola i weekendens Premier League-opgør.

De to mænd arbejdede sammen, da de begge var på kontrakt i Barcelona i 2009, hvor Zlatan Ibrahimovic dog valgt at skifte til AC Milan efter kun én enkelt sæson på Camp Nou. Svenskeren nåede dog at score 16 mål i 23 kampe under Guardiola, men nu fortæller Zlatan en anden historie om skiftet væk fra den catalanske storklub. Han hævder nemlig, at Guardiola ikke ville have ham til at indgå i det fremtidige Barcelona-hold og derfor så han sig nødsaget til at forlade klubben i jagten på fast spilletid.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Zlatan fortæller til Sky Sports Italien: “De første seks måneder var perfekte, men så skiftede træneren system, taktikker og det virkede ikke for mig. Det fungerede ikke for mig. Jeg forsøgte at tale til ham. Jeg ville tale med ham. Jeg sagde til ham: Jeg synes at du, Guardiola, ofrer nogle spillere kun for én spillers skyld, Messi. Han svarede: Jeg synes ikke det er rigtigt, men jeg forstår hvad du siger. Jeg vil tage mig af de og løse problemet. Jeg troede at det ville blive OK igen,” fortæller Zlatan.

“Den følgende kamp sad jeg på bænken, men beklagede mig ikke. Den næste gang var jeg også på bænken og det blev bare ved og ved. Siden jeg snakkede med ham, endte jeg på bænken. Han er ikke et dårligt menneske, bare umoden. Hver gang jeg kom ind i rum, gik han ud af det. Han nærmest ignorerede mig. Han talte ikke til mig, medmindre jeg talte til ham. Det var mærkeligt.”