Chelsea kunne torsdag aften rejse hjem til London med et 1-1-resultat i kufferten efter udekampen mod Eintracht Frankfurt i Europa League-semifinalen.

af: Emil Plovgaard

Chelsea

1-1 blev resultatet mellem Eintracht Frankfurt og Chelsea. Det betyder, at The Blues nu er det hold i Europa Leagues historie, som er gået ubesejret igennem flest kampe.

Da Chelsea slog tjekkiske Slavia Prag ud i kvartfinalen i Europa League, tangerede man den nu daværende rekord, der lød på 15 kampe i træk uden et nederlag.. En rekord, som Atlético Madrid indtil for nylig var indehaver af.

Og selvom det er en flot stime, så er Chelseas altså nu endnu flottere. Vejen til London-klubbens uovervindelighed begyndte tilbage i 2012. Altså i den samme sæson, som de løftede trofæet i Europa League.

Et fantastisk hovedstød fra Luka Jovic i første halvleg betød, at Maurizio Sarris mandskab kom på hælene i Tyskland, men kort før pausen udlignede gæsternes Pedro.

Chelseas stillede op fra start uden Eden Hazard på banen. Den belgiske stjernespiller kunne se på ude fra bænken.

Begrundelsen for bænkningen var, at Sarri ikke ville risikere noget forud for den kommende afslutning i Premier League, der både bliver intens og vital for The Blues.

Sarris beslutning blev der sat store spørgsmålstegn ved. Således blev det engelske udehold kørt rundt i manegen af de tyske værter i begyndelsen af opgøret.

Det kom derfor ikke som den store overraskelse, da Frankfurts Luka Jovic headede hjemmeholdet foran.

Chelsea havde i det hele taget meget besvær ved at spille sig frem til de helt store chancer. Men det lykkedes altså alligevel Pedro kort før pausen.

I anden halvleg var det dog tydeligt at se, at Frankfurt-spillerne løb tør for energi. Gæsterne fra Chelsea formåede dog ikke at udnytte trætheden. Ruben Loftus-Cheek brændte en stor chance, inden David Luiz ramte overliggeren med sit frispark.

Frankfurt blev virkelig spillet ud af stadion i anden halvleg, men alligevel kunne de have taget en 2-1-sejr med sig hjem, hvis David Abrahams hovedstød var blevet placeret blot en anelse lavere.

1-1-resultatet betyder også, at Chelsea nu har spillet 16 kampe i træk uden at tabe i Europa League-turneringen. Og det er bedre end alle andre klubber, der har deltaget i turneringen siden den blev re-brandet i 2009.

Det vigtige udemål bringer Chelsea i en fornem position for videre avancement til Europa League-finalen. Returopgøret på Stamford Bridge spilles i næste uge.