6 – Finalerunde i stedet for finale

VM-slutrunden i 1950 var den første efter 2. verdenskrig og man ville derfor prøve noget nyt fra FIFAs side. De besluttede derfor at vinderne af de indledende puljer skulle samles i en endelig finalepulje, hvor man så skulle spille alle mod alle. Det er altså første og eneste gang, at VM er blevet afgjort uden en decideret finale. Fun fact: flere brasilianere begik eftersigende selvmord fordi de tabte finalen til Uruguay den sommer.

5 – Toturering af landshold

Saddam Husseins søn Uday toturerede eftersigende spillere fra irakiske landshold, fordi de ikke kvalificerede sig til VM-slutrunden. Flere spiller kom også i fængsel for f.eks. at misse en træning eller hvis de f.eks. tabte en kamp. Piskningen og afstraffelse som at bade i afføringsvand blev også brugt i den periode under Saddam Hussein.

4 – Selvmål = død

Den colombianske landsholdsspiller med det sjove efternavn Andreas Escobar scorede under VM-slsutrunden i 1994 et selvmål og holdet endte med at tabe. Et par dage efter blev han fundet brutalt myrdet af colombianske gangstere, der havde tabt penge på kampen som Escobar lavet selvmål i.

Brug piletasterne herunder hvis du vil videre til næste side