Som fodboldfan vil der altid være nogle øjeblikke – nogle oplevelser som startet klarest i hukommelsen. Det kan være en bestemt kamp, et specielt målmandsdrop eller et eminent godt mål. Det er netop de øjeblikke som denne artikel sætter fokus på.

Af David Paris 

Når man ser en kamp, hvad enten det er på stadion eller hjemme i stuen, vil der altid være noget som man lægger mere mærke til end noget andet. Oftest er det spillere. De spillere som flest husker for noget specielt eller kan relatere til er dem, som får succes. En dribletur fra midten af banen eller et frisparksmål helt oppe i krogen, er eksempler på dette.

Med inspiration fra det engelske medie Goal har vi udarbejdet denne artikel, som handler om 16 legendariske spillere, som hver har et eller flere øjeblikke knyttet til deres personlighed.

Lionel Messi – 18. April 2007 – ‘Maradona-målet’

Mange betragter dette mål som et symbol på Messi, der endelig markerede sig i eliten. Den daværende 19-årige Messi driblede forbi fem mænd, lavede en tunnel og scorede med sin svage fod – højrebenet. Efterfølgende har pressen kaldt det for ‘Maradona-målet’, fordi han år forinden lavede en lignende solotur.

Ronaldinho i Barcelona-trøjen

https://www.youtube.com/watch?v=a0ksVaLlaIw

Ronaldinho skal bare generelt hyldes for sit fodboldspil på banen. Specielt i sin tid i den catalanske storklub, Barcelona, var brasilianeren eminent og det bekræfter videoen herover også. 36-årige Ronaldinho er minsandten en boldkunsterne, der fortjener at blive hyldet endnu mere, selvom han allerede er blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller. På et tidspunkt slog Barcelona Real Madrid med 3-0 og efter 2-0-målet modtog han stående klapsalver – af Real Madrid-fansene.

Cristiano Ronaldos mål mod Porto

Den daværende Manchester United-træner, Sir Alex Ferguson, udtalte efter målet at “ingen nogensinde kunne have forventet det.” Og det har han minsandten ret i – også den dag i dag. I en Champions League-kamp mod Porto i 2009, skød den portugisiske superstjerne en raket af sted og resultat blev en kåring som årets bedste mål ved Puskas Awards. Målet blev altså scoret fra 35 meters afstand.

Brug piletasterne herunder hvis du vil videre til næste side