Chelsea skal forsøge at vinde mesterskabet i denne sæson. Det må helt klart være målsætningen. Og et spørgsmål, der knytter sig til det, er så om Willian er en del af de planer. Den brasilianske fløjspiller er ved at nærme sig de 30 år og hans niveau er ikke, hvad det har været. Så skal Chelsea sælge ham?

Vi giver dig her tre grunde til at sælge Willian og tre grunde til at lade være. ‘For’ er naturligvis grunde til at sælge Willian, men ‘imod’ er grunde til at beholde ham på Stamford Bridge.

For: Skuffende statistikker og tal

Willian ses skrivende stund som en nøglespiler i Chelseas angreb. Han spiller størstedelen af klubben kampe og forventes derfor at bidrage med noget hver evig eneste gang han spiller. og det gør han måske også. Men ikke ifølge statistikkerne. De er enorm skuffende for en spiller, der skal være en væsentlig og vigtig del af Chelseas offensive aktiveiter. En klub af Chelsea kaliber skal simpelthen have en bedre spiller end Willian. I hvert ifølge tallene.

Gennem hans tid i Chelsea har han et gennemsnit på et mål og en assists per sjette kam han spiller. Han har bidraget med 25 mål i 55 kampe for Chelsea i sidste sæson. Og det er færre end spillere som Leroy Sané, Sadio Mané og Heung-min Son. På det parameter er han simpelthen bare ikke god nok. Hvis Chelsea vil spille med om mesterskabet skal de have en spiller, der laver flere assists og mål.

Ingen forventer af Willian, at han rammer et Harry Kane-mål-niveau, men han skal hæve sit niveau på mål og assists-parameteret.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Imod: Glimt af verdensklasse

Som tidligere nævnt, så er Willians tal og statistikker ikke helt så imponerende. Men som de fleste også ved, så er tal ikke alt i fodbold. Det handler i højere grad om det, der rent faktisk sker på banen – og så kan det godt være, at statistikkerne ikke altid afspejler virkeligheden på banen. Og det er nogen gange lidt det, der er tilfældet med Willian.

Når han er i veloplagt og i spilhumør kan han nemlig være den bedste offensiv-spiller i ligaen. Det er vi ikke i tvivl om. Til tider viser han Messi- og Ronaldo-niveau og i nogen gange kampe får han sin holdkammerat Eden Hazard til at se måbende til fra sin modsatte fløj. Han kan være en eminent fodboldspiller og når det sker, så er han guld værd for Chelsea.

Han har helt sikkert egenskaberne og kvaliteter til at blive en verdensklassespiller og en vaskeægte stjerne. Det er stor fordel ved Willian. Til tider er han den bedste og det kan være svært at finde en erstatning, der har samme topniveau som Willian har.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side