I vores moderne samfund er selvrealisering blevet et projekt, hvor sundhed, træning og velvære er vigtige ingredienser i opskriften på et godt liv. For at kunne fungere optimalt og have overskud på energikontoen, er det vigtigt, at vi får de vitaminer og mineraler, vores krop har brug for. 

Markedet for naturlige helseprodukter vokser hastigt, for naturens skatkammer har mange fordele at byde på. I denne artikel får du tre gode grunde til, hvorfor cannabisolie er et perfekt naturligt kosttilskud.

Styrker dit immunforsvar

Cannabisolie? Skulle det nu være et kosttilskud? Ja, det er faktisk blevet almindeligt at tage cannabisolie (CBD-olie) som kosttilskud, og efterspørgslen på olien med de mange gode egenskaber er stor.

Når du tager cannabisolie, styrker du din krops immunforsvar. Olien kan hjælpe til at skabe balance i immunforsvaret, så kroppen reagerer mindre kraftigt på udefrakommende “trusler”. Immunforsvaret kan nemlig blive overaktivt og tro, at harmløse ting som for eksempel støv eller pollen er farlige antigener, der skal bekæmpes. 

Fyldt med vitaminer

CBD-olie er smækfyldt med vitaminer og mineraler. Af vitaminer finder du A-vitamin, B-vitaminerne B1, B2, B3, B6 og B12, C-vitamin, D-vitamin og E-vitamin.

A-vitamin

Er blandt andet afgørende for kroppens vækstfunktioner og essentielt for at opretholde et godt syn. Er du i underskud, kan du for eksempel opleve natteblindhed. 

B-vitamin

B1-vitamin er vigtigt for en velfungerende fordøjelse og spiller også en stor rolle i forhold til nervesystem, muskler og led. Tegn på mangel kan være snurrende fornemmelse i fingre og tæer, balanceproblemer, manglende appetit og koncentrationsbesvær. Derudover er vitaminet en antioxidant, som beskytter cellerne og forhindrer for tidlig ældning.

B2-vitamin er essentielt for vækst, hud, hår, negle, stofskifte og for omsætningen af fedt, proteiner og kulhydrater. B3-vitamin kan hjælpe på forhøjet kolesteroltal, diabetes og sygdomme i hjertet. B6-vitamin forebygger problemer med hud og nerver, kan hjælpe på kramper og er vigtigt for at kunne omsætte protein og kulhydrat. B12-vitamin er involveret i processen med at skabe røde blodceller og virker derfor forebyggende på blodmangel. Vitaminet også er med til at nydanne nerverne.

C-vitamin

Dette vitamin er især vigtigt for immunforsvaret, da det kan beskytte mod virus og bakterier, styrker cellerne og fremmer heling.

D-vitamin

Er vigtigt for at vedligeholde og styrke knogler, tænder og muskler. Mangel på D-vitamin kan øge risikoen for knogleskørhed og give muskelsmerter eller svage muskler.

E-vitamin

Er en stærk antioxidant, som kan medvirke til at bevare et ungt udseende, fordi den sætter cellernes forældelsesproces ned i tempo. Vitaminet siges også at kunne hæmme kræftcellers udvikling.

Lindrer smerter

Sidst, men ikke mindst, har CBD-olie vist sig at være effektivt til at lindre og behandle en lang række af smerter. For eksempel gigtsmerter, migræne, fibromyalgi, menstruationssmerter og generelle kroniske smerter.