En tilfreds Luis Enrique har ledt sit mandskab til sejr i sekstendelsfinalen i Copa del Rey mod byrivalerne Espanyol. (Getty Images)

En tilfreds Luis Enrique har ledt sit mandskab til sejr i sekstendelsfinalen i Copa del Rey mod byrivalerne Espanyol. (Getty Images)

Barcelona havde et forrygende 2015, hvor man vandt sin anden Treble. Efterfølgende vandt man to trofæer mere senere på året, og man satte undervejs en række scoringsrekorder og også en del sejrsrekorder.

For de fleste klubber i verden, ville man forvente, at så gode præstationer er mere end bare acceptabelt, men den catalanske klub er ikke kendt for at hvile på laurbærrene.

Mere vil have mere, og her får du de 3 mål, som Barcelona ønsker at opnå i 2016.

Det første hold der genvinder Champions League

Intet hold har førhen genvundet Champions League. AC Milan genvandt dog det, der hed ”Den Europæiske Mesterholdsturnering” i 1990. Dengang var der ikke nær så mange hold med, som der er i dag. Manchester United var dog rigtig tæt på i 2009, hvor skurken dog blev Barcelona, der sikrede sig guldmedaljen rundt om halsen på en smuk senforårsaften i Rom.

Styrke bredden

Der er ingen tvivl om, at Barcelona er en topklub, og måske den største klub i verden lige nu. Men der mangler bredde på visse områder af grønsværen. Hvis målet for Luis Enrique, er at have to klassespillere på hver position, så har træneren en del arbejde foran sig for at opnå den luksus.

Flere mål, flere sejre

Med tanke på at Barcelona vil forbedre sig, er de nødt til at gå et skridt længere frem i forhold til før. Træner Enrique udtalte for nylig på en pressekonference følgende:

”2015 har været et godt år for os. Jeg vil give året 9 på en 10-skala. Som spiller var min filosofi, at give alt hvad jeg havde i mig, og jeg fortrød intet, når sæsonen var slut. Det er den samme filosofi, jeg har som træner. Derfor bliver nødt til at gøre det bedre i 2016, end vi gjorde i 2015.”

Med det i mente scorede catalanerne imponerende 180 mål i år 2015, og havde en imponerende sejrsstatistik på 51 kampe.

Læs også: FC Barcelona kræver 200 mio. for 2. målmand