Af David Paris

6. Paul Konchesky (6 Røde kort)

Den lynhurtige venstreback Paul Konchesky spillede i alt 249 kampe for i alt seks forskellige Premier League-klubber. Egentlig kan den engelske landsholdsspiller sagtens nå at kravle længere op på listen, idet han stadig er aktiv. Han spiller dog for den mindre klub Billericay Town og med 36 år på bagen, ligner han ikke mand, vi kommer til at se mere til.

Seneste kender vi ham nok som venstreback hos Leicester City, men faktisk har han spillet for både Liverpool, Fulham og Charlton Athletic.

Selvom Konchesky er en god back, kan han somme tider miste hovedet og lave nogle skøre ting. Fem af de seks røde kort han har fået, har været direkte udvisning til omklædningsrummet og det vidner altså om nogle hårde tacklinger fra ham.  Det seneste faldt i en Premier Leauge-kamp mod Aston Villa i 2014…

5. Joey Barton (6 Røde kort)

Joey Barton. Så snart fodboldfans hører de navn er associationerne formentligt en god og talentfuld spiller, men en mangel på at opføre sig ordentligt, både på og uden for banen. Den engelske midtbanespiller har et seriøst temperaments-problem og det har været en hæmsko for ham i hans snart 15 år lange professionelle karriere.
Barton er blevet udvist for at svine dommeren til med sindssygt mange skældsord, for at brække benet på en modstander, for at spytte en spiller i hovedet og også for at gå amok på en holdkammerat. Udover røde kort har Barton i de fleste tilfælde fået tildelt en karantæne af en den ene eller anden slags og derfor er det imponerende at han faktisk har spillet så mange kampe, at han har formået at få hele seks røde kort.
Bartons omdømme er ærgerligt for hans talent var der og det var da også derfor han fik debut på landsholdet, men problemet for ham, er simpelthen at han ikke kan styre dig.

4. Lee Cattermole (7 Røde kort)

Tilbage i 2016 blev det kendt, at den daværende Sunderland-spiller Lee Cattermole var den spiler, i hele Premier League, der havde fået tildelt flest kort – herunder altså både røde og gule kort. Som 20-årig havde den engelske defensive midtbanespiller allerede ufrivilligt forladt banen to gange på grund af røde kort. Lige nu er hans statistik, 1450 minutter på banen, før han får et rødt kort. Det svarer til cirka et rødt kort per. 16 kamp. Altså omkring to røde kort per sæson i Premier League.

Den tidligere Middelsbrough-spiller har med sit store temperament, voldsomme tacklinger og store attitude på banen, gjort sig selv til leder på fodboldbanen og Cattermole har i flere omgange været anfører hos blandt andet Sunderland. Derudover har en eminent god evne til at erobre boldene på midtbanen og hans gode spil med fødderne har faktisk gjort ham til en respekteret herre i den bedste engelske række – på trods af de mange røde kort.

Brug piletasterne herunder, hvis du vil videre til næste side