3. Roy Keane (7 Røde kort)

De fleste fodboldfanatikere kender legendariske Roy Keane, der i løbet af sin karriere næste opnåede kult-status hos Manchester United og på Old Trafford. Man kan lidt sammenligne Keane med Barton, men hos Keane, har Barton altså fundet sin overmand. Den anerkendte United-spiller formåede nemlig at tackle en modspiller, således at han aldrig kom på banen igen. Nogensinde. Han sluttede altså sin direkte modstanders karriere.

Sammenligningen med Barton er faktisk real nok; Keane havde mange af de samme hovedløse handlinger både på og uden for banen, men Keane formåede i de fleste tilfælde at begrænse skaderne, blandt ved at undskylde eller arbejde hårdere på træningsbanen, hvilket ikke helt er en attitude som Barton har taget til sig.

Keane styrede United-midtbanen og var blandt de vigtigste årsager til den røde del af Manchesters dominans i midten af 00’erne.

2. Patrick Vieira (8 røde kort)

Det faktum, at kun to af Patrick Vieiras røde kort var direkte udvisning, vidner måske lidt om, at den franske midtbanespiller ikke var helt så brutal på banen, som tallet måske giver udtryk for. Både Cattermole, Keane og Barton var hårdere hunde på fodboldbanen end Vieira, men det betyder bestemt ikke, at den nu pensionerede Arsenal-spiller var uden skyld.

F.eks. blev han sendt fra banen og idømt seks spilledages karantæne for at spytte en modstander i ansigtet. Vieira, der også nåede at spille for Manchester City i sin karriere kan i de fleste tilfælde ikke sættes i samme bås som de andre på denne liste og det vidner 2308 minutter på banen pr. røde kort, om. Det er et af de højeste antal minutter på banen per røde kort nogensinde.

Brug piletasterne herunder, hvis du vil videre til næste side