Chelsea nyder for tiden den lange udsigt ned til de nærmeste konkurrenter i Premier League. Hele 10 point adskiller i øjeblikket nr. 1 og nr. 2 i Englands bedste liga. Manageren for det førende hold på toppen lever derfor op til både sine egne og andres forventninger. Noget er, at lave en forventningsafstemning mellem managere og klub inden sæsonstart, noget andet er rent faktisk, at overholde disse forvetninger. For at dét kan lade sig gøre, må man blandt andet kende hinanden godt. Der er derfor ingen tvivl om, at Chelsea klubben og manageren Jose Mourinho ved lige præcis, hvor de har hinanden henne. Men hvor godt kender du egentlig Chelsea Manageren? Her kommer 6 ting som du måske ikke ved om ham:
Aston Villa v Chelsea - Premier League

1) Jose Mourinho’s fulde navn er José Mário dos Santos Mourinho Félix

2) Han studerede Sportsvidenskab på det tekniske Universitet i Lissabon og deltog på flere Coaching kurser i Storbritannen.

3) Mourinho’s stor gennembrud i fodbold kom da han blev ansat som tolk for den engelske træner Sir Bobby Robson. Den nu afdøde Sir Bobby blev udpeget som manager for Sporting Clube de Portugal, også kendt som Sporting Lissabon. I den forbindelse søgte Sir Bobby en tolk med gode engelsk kundskaber, der også kendt lidt til fodbold. Tolken endte imidlertid som en af verdens største trænere!

4) Den selvudråbte “Speciel One” fulgte med Sir Bobby til Barcelona og fans i den store spanske fodboldklub kalder stadig hånligt Mourinho, x-Real Madrid manageren, for “Tolken”.

5) Jose Mourinho mødte sin kone, Matilde Faria, som teenager og de blev gift tilbage i 1989. Parret har to børn sammen.

6) Den succesrige manager har engang doneret hans “Lykke” jakke til Tsunami Relief, UNICEF, og tjente ca. 230.000 kr, som Mourinho donerede til det gode formål

Jose Mourinho er flere gange blev spået tilbage til Real Madrid, men det ser ud til han fungerer som den perfekte træner for Chelsea FC og hans spillestil virkelig er god i Premier League, så gad vide om han ikke bliver der?